Kangad, mis näevad hinnalised välja:
Linane riie
Vale-seemisnahk
Puuvill

Kangad, mis näevad odavad välja:
Viskoos
Akrüül

Oleneb esemest:
Polüester

Linane riie

Üks odava rõiva reetjaid on särav, ilmselgelt sünteetiline pealispind. Naturaalsed kangad nagu linanegi tunduvad kallimad, kuna nad jätavad just vastupidise mulje. Pealegi, need ei kulu ajaga ära, vaid muutuvad just paremaks.

Vale-seemisnahk

Õige seemisnahk on kallis nagu enamik nahkadest. Vale-seemis on aga palju soodsam ja nende kahe vahel vahet teha on väga raske.

Puuvill

Puuvill on kvaliteetne kangas, mis ei maksa ilmtingimata palju. Puuvill talub hästi pesemist ja selle naturaalsed kiud on tugevad (sarnaselt linasele riidele) – need tagavad ka kanga lihtsa hooldatavuse.

Viskoos

Paar kandmiskorda ja sa näed selle kanga nõrku kohti – hargnemine, ebaühtlane kulumine... Soovitame vältida.

Akrüül

Akrüülist rõivad kaotavad kiirelt oma kuju – näiteks kui pesed akrüülsviitrit, võid peagi avastada, et see on välja veninud. Samuti ei ole see kangas eriti soe.

Polüester

Polüestril on veidi halb maine, kuid tänapäevased versioonid tunduvad juba kehal päris mugavad. Pealegi, see on nii laialt kasutatav kangas, et seda täiesti vältida oleks raske. Soovitus – suhtu polüestrist esemestesse igaühte eraldi. Proovi sellest kangast riideid kindlasti selga ja tunneta, kuidas need kehal tunduvad. Kui tunnetad, et rõiva materjal on liiga sünteetiline, jäta ese ostmata.

Allikas: Who What Wear