Sool, mis sulatab kõnniteedel kiiresti jää ja mida seetõttu palju kasutatakse, on su nahksaabaste suur vaenlane – juhul, kui sa selle tähelepanuta jätad. Puhasta igal õhtul (või mis iganes ajal sa koju jõuad ja saapad jalast võtad) saapad niiske lapiga ja eemalda neilt pori- ja soolajäägid. Kui jätad selle tegemata, ootavad sind hommikul saapad, mil valged randid. Veelgi enam, sool võib olla juba su saabaste nahka ja metallosi (pandlad, lukud) kahjustanud.

2. Kaitse ja niisuta

Naturaalse naha ilusana püsimiseks on väga oluline seda niisutada. Regluaarne niisutava saapakreemi kasutamine hoiab jalanõud pragunemast ja muudab need niiskusele enam vastupidavaks. Pane niisutusvahend kuivale lapile ja „kreemita“ oma jalavarjud sisse. Lisaks võiks kord nädalas (parima tulemuse saamiseks tee seda regulaarselt!) kasutada spetsiaalset niiskusevasatast spreid, mis muudab need veel niiskuskindlamaks.

3. Puhasta seemisnahka

Seemisnahk ei tohiks üldse märjaks saadagi, seega vali hoolikalt, millise ilma ja kuhu minekuks ka seemisnahksed saapad jalga paned. Parim viis seemisnahkseid jalanõusid puhastada on proovida mustust spetsiaalse harja abil eemaldada – kindlasti ära kasuta samu vahendeid, mida nahkjalanõude puhul.

4. Aga kummikud?

Kummisaapaid on lihtsam puhastada kui nahkseid või seemisnahkseid, kuid needki vajavad hooldust. Eemalda pori ja mustus lapiga, mida on niisutatud seebivees ja pärast kuivata need kuiva rätiga. Saabastel on plekid, mis lapiga maha ei tule? Proovi neid õrnalt kustutuskummiga eemaldada. Lõpuks kanna saabastele spetsiaalselt kummikute jaoks mõeldud saapaläige.

Allikas: Fashionista