Meik katab poorid ja mida rohkem sa seda endale näole kannad, seda raskem on nahal “hingata”. See võib aga tekitada ärritust ja ebameeldivaid vistrikke, sest paljud koostisosad, mida kosmeetikatooted sisaldavad, ummistavad poore. Nad jäävad koos mustuse ja bakteritega pooridesse lõksu ning tulemuseks ongi inetu punane vistrik. Seega, kui sulle meeldib palju meigiga katsetada, pese nahk kindlasti igal õhtul korralikult puhtaks ja lase sel puhata. Proovi vähemalt ühel päeval nädalas end mitte meikida, lastes nahal puhata.

2. Põletikurisk on suurem.

Näonahk pole ainus piirkond, mida peaksid puhastama. Kui puhas on sinu meigikott ja kreemipotsikud? Bakterid võivad meigitoote sees hakata paljunema kõigest ühe kasutuskorra järel. Seega, meigivahendid, mis satuvad meie silmade lähedale nagu näiteks ripsmetušš, võivad samuti olla kahjulike bakterite koduks. Mõtle ka sellele, et paljusid neist meigivahenditest kannad sa näiteks silmade ja suu juurde, kust nad võivad sinu sisikonda sattuda. Selleks, et seda vältida, viska vanaks läinud meigivahendid minema ja ära iial jaga meigivahendeid oma sõbrannadega. Veel üks nipp – ära võta kreemi kunagi näppudega, vaid kasuta spetsiaalseid spaatleid. Nii hoiad oma kosmeetika- ja nahahooldusvahendid bakteritest priid.

3. Tekivad kortsud, mis muutuvad aina sügavamaks.

Mida rohkem oma nahka katsud ja seda meigiga katad, seda suurema tõenäosusega tekivad ka kortsukesed. Silmi ümbritsev nahk on veel õrnem, seega, kui kannad sinna meiki, võta motoks järgnev – vähem on rohkem.

4. Ümbritsed end ise toksiinidega.

Paljud inimesed on vahetanud keemiat täis toiduained orgaaniliste vastu, aga miks me seda ka meigiga ei tee? Olenevalt sellest, milliseid tooteid sa kasutad, võid oma nahka ja keha igal hommikul toksiinidega ohustada. Mida rohkem meiki sa kasutad, seda suurem on toksiinide sattumise oht sinu organismi.

5. Sul kulub rohkem meigieemaldajat.

Mida rohkem meiki sa kasutad, seda rohkem vajad ka puhastusvahendeid, millega igal õhtul nahk puhtaks teha. Küll aga võib ka meigieemaldaja nahale ohtlikke jääke jätta. Kõik tooted ei ole võrdselt head, mistõttu loe kindlasti pudelilt koostisaineid enne, kui seda igal õhtul endale näole kannad. Taaskord – eelista võimalikult naturaalseid tooteid.

6. Kas tunned end tegelikult ebakindlalt?

Meik aitab sul end ilusana tunda, aga kui hakkad sellele liiga palju lootma, oled jõudnud vaimselt ebatervislikule territooriumile. Kui tunned, et kannad liiga palju meiki lihtsalt seetõttu, et end paremini tunda, on aeg oma suhet meigiga lähemalt vaadelda. Ka hiljuti läbi viidud uuring tõestas, et naised, kes kannavad rohkem meiki, on madalama enesehinnanguga. Seega, harjuta end järk-järgult vähem meiki kanda ja taasta oma kadunud enesekindlus.

7. Või hoopis enesekindlalt?

Selles pole ju justkui midagi halba, aga tegemist on ajutise enesekindluse upitamisega. Sellest võib kasu olla minnes esimesele kohtingule või sõbrannadega välja, aga proovi sellele mitte liiga palju lootma jääda.

8. Äkki on sul ovulatsioon?

Kui kannad näole tavapärasest rohkem meiki, heida pilk kalendrisse. Hiljutises uuringus leiti seos menstruatsioonitsükli ja meigi kasutamise vahel. Teadlaste sõnul kasutavad naised rohkem meiki just ovulatsiooni ajal. Võimalik, et loodus üritab sind just sel tähtsal ajal end paremini tundma panna.

9. Inimesed võivad sind hukka mõista.

Meigi kandmine võib palju erimeelsusi tekitada. Kui kannad liiga palju meiki, võib su välimus totaalselt muutuda. See on sinu nägu ja sa võid sellega teha, mida tahad, aga ära unusta ka loomulikku ilu.

10. Äkki ei juhtugi midagi?

Jah, meigi kandmisega kaasnevad erinevad riskid, aga tegelikult ei pruugigi midagi juhtuda. Meigi kandmisel ei ole kauakestvat efekti. Kui kannad seda liiga palju või unustad õhtul näonahka puhastada, võib tulemuseks olla akne. Oluline on pesta ka meigiaplikaatoreid ja visata ära vanaks läinud meigitooted. Lõppude lõpuks aga peaksid tegema seda, mis sulle hästi mõjub ja kui tekivad probleemid, on need ju lahendatavad.

Kuidas oma naha eest hoolitseda? Kui oled otsustanud, et tahad jätkuvalt rohkelt meiki kanda, siis tee seda. Lihtsalt hoolitse samal ajal oma naha eest ka. Meigi eemaldamine on esimene samm klaarima näonaha suunas. Parima naha väljanägemise puhul jääb ka meik ilusam. Kui tunned, et oled liiga väsinud, aseta öökapile meigieemaldussalvrätid. Ära unusta toitvat öö- ja silmakreemi. Kui oled juba harjunud igal õhtul meiki maha võtma, lisa rutiini ka iganädalane nahakoorimine, mis paneb su naha eriliselt särama – see eemaldab nahalt surnud naharakud, puhastab ummistunud poore ja eemaldab ka meigijäägid.

Allikas: The List