Ükskõik, kui hoolas sa tavaliselt nahahooldusrutiini järgimisega ka poleks, just sel samal hetkel lähed oma teada-tuntud kiirema vastupanu teed ehk haarad paki järele, mis sinu öökapilt pea kunagi ei lahku – meigieemaldussalvrätid. Tänu neile ei pea sa kasutama mitut erinevat toodet, näkku vett viskama ja, mis kõige tähtsam, salvrätikud teevad imesid ka kõige kangekaelsema ripsmetuši eemaldamisega. Ja saad seda kõike juba voodis pikutades teha.

Meigieemaldussalvrätid on kui ilumaailma versioon kiirtoidust – lihtne, kiire, laisale inimesele kui loodud, kuid tõenäoliselt mitte kõige tervislikum valik. Jah, vaatamata sellele on meigieemaldussalvrättide hämmastav oskus kiirelt appi tõtata liiga väärtuslik, et neist loobuda. Selle asemel, et otsustada lõplikult, kas meigieemaldussalvrätid on siis nahale head või mitte, pöördus ajakiri Good Housekeeping dermatoloog Rachel Nazariani poole, kes aitas välja tuua selle iluriiuli lemmiku kasutamise positiivsed ja negatiivsed omadused.

Plussid

Nahaeksperdid korrutavad alatasa, et meigiga magamine on üks kõige kohutavamaid asju, mida oma nahale teha saad. Mõtle – ummistunud poorid, päeva jooksul nahale kogunenud mustus... Need võivad naha kiirelt põletikuliseks muuta. Seega, imeleiutis, mis muudab meigieemalduse protsessi kiiremaks (ja selliseks, millele alati kindel saad olla), ei saa ju ometi halb olla. Üks tüütu pool sellel siiski on. „Pead lihtsalt meeles pidama, et meigieemaldussalvrätiku kasutamine on laias laastus sama kui vedela meigieemaldaja kasutamine vatipadjaga,“ selgitab Nazarian. „See ei asenda mingil viisil näo pesemist, seega loputamist vajab nahk igal juhul.“

Miinused

Meigieemaldussalvrätid ei asenda näonaha pesemist. Mis puudutab aga nende tegelikku olemust, siis enamik salvrätid on „rikastatud“ kemikaalidega, mis eemaldavad jumestuse kiirelt, muretult ja lihtsalt. Neid kasutades võivad nahale jääda kemikaalide jäägid ja mõnikord ajavad nad jumestuse näol lihtsalt laiali, kuid ei eemalda seda täielikult. Lisaks sellele, kui neis sisaldub ka alkohol, siis võivad salvrätid tundlikku nahka ärritada ja kuivatada.

„Selliste salvrättide säilivusaeg peab olema võimalikult pikk, et need võiksid pakendis sinu vannitoa riiulis seista ilma, et neis hakkaksid vohama bakterid ja seenhaigused,“ hoiatab Nazarian. „Jah, need sisaldavad koostisosi, mis ei lase nakkushaigustel levida, kuid need samad kemikaalid ja säilitusained ei pruugi ka olla piisavalt turvalised, et sinu naha peal olla.“

Kui kasutadki meigieemaldussalvrätte, ära unusta pärast nende kasutamist näonahka õrna puhastustootega pesemast ja veega loputamast. Iga kord.

Loomulikult võib see meist mõnegi jaoks kogu meigieemaldussalvrättide kiiruse ja lihtsuse võlu rikkuda. Kuid mõtle sellest nii – isegi, kui eemaldadki meigi vaid salvrätikutega ega jõua enam kraanikausi juurde minna, on see igal juhul parem kui jumestusega magamine.

Kui soovid siiski meigieemaldussalvrätte kasutada, soovitab Nazarian leida võimalikult leebed ja alkoholivabad variandid.

Allikas: Good Housekeeping