Lennuki konstantse rõhuga keskkond on inimese jaoks täiesti ebaloomulik, see imeb meie nahast välja kogu niiskuse, jättes selle kuivaks ja loiuks. Lennukis viibimine on võrreldav 35-kraadise kuumusega kõrbes olemisega. Pardaõhus leidub oluliselt rohkem baktereid ja allergeene, mis silmi ärritavad. Kõige tipuks käib reisimisega käsikäes ka teatud ärevus, mistõttu toodab organism rohkem stressihormoone, mis panevad naha punetama ja tekitavad aknet. Selleks, et puhkusele saabudes ei valitseks näonahal katastroof, tuleb naha eest hoolitseda enne lendamist, lennukis viibimise ajal kui ka peale seda.

Ööl vastu reisi tee endale niisutav näomask. Vali mask, milles leidub oliivi -või jojobaõli, mett ja aaloet, sest just need on eriti toitvad ja niisutavad koostisosad.

Kasuta võimalikult vähe meiki. Ideaalis võiksid teha täiesti meigivaba päeva. Näo puhtana hoidmine on aga eriti oluline, kui lennu pikkus on rohkem kui seitse tundi, sest rasu ja surnud naharakud võivad poore ummistada ja vistrikke tekitada. Lühematel reisidel võib kerget meiki kanda, kuid kord tunnis tuleks pihustada näole niisutavat toonikut.

Ära unusta päikesekaitset! Lennuki akende kaudu on su nahk ikkagi UV-kiirgusele avatud, seega kasuta kreemi, mis sisaldab päikesekaitsefaktorit.

Kanna täispuuvillaseid riideid. Kitsastes tingimustes istumisest võib tekkida nahalööve, selle vältimiseks kanna õhulisi puuvillaseid riideid, mis on naha vastu õrnemad kui kunstsiid või nailon.

Joo ainult vett. Tasuta pakutav alkohol ja kohvi võivad tunduda ainukeste boonustena kogu teekonna juures, aga su enesetunne ja välimus on paremad, kui piirdud vaid vee joomisega. Kui tahad endale siiski midagi muud lubada, vali roheline tee.

Hoolitse oma nina eest. Kui su nina on kuiv, siis on tõenäosus haigeks jääda palju suurem. Kasuta vaseliini või salvi, et hoida ninasõõrmed korralikult niisutatuna.

Kui oled õnnelikult sihtkohta maandunud, vali naha puhastamiseks mõni glükoolhappe sisaldusega toode, et täielikult saastatud õhus olemise tagajärjed eemaldada. Seejärel kasuta kerget hüaluroonhappega kreemi, mis niisutab nahka ning aitab sel niiskustaset hoida.

Allikas: Harper’s Bazaar