Efektiivne meigieemaldaja
Kookosõli on suurepärane meigieemaldaja. Kanna see käte või pesukinda abil kergelt masseerides näole, lase minut toimida ja loputa sooja veega maha. 

Ideaalne küünenahahoolduses
Talv võib ebaõige hoolduse korral meie nahale tõsist kahju teha – eriti piirkondades, mis on külma eest katmata (käed ja nägu). Kasuta kätekreemi asemel kookosõli ja masseeri seda ka küüntele ning küünenahkadele. Su käed püsivad veel kaua pehmetena...

Niisutav huuleläige
Lemmiktuub huuleläiget sai just otsa? Pigista sellest veel viimane tilk välja ja sega see teelusikatäie kookosõliga – sul on mõneks ajaks taas huuleläige olemas.

Toimiv deodorant
Kookosõlis sisalduv loorberhape aitab tappa neid baktereid, mille tõttu omandab higi ebameeldiva lõhna. Kookosõli pole siiski antiperspirant, seega see ei takista sind higistamast.

Kunstrispmete asemel
Kanna ripsmetele enne nende värvimist kookosõli – ripsmed tunduvad pikemad ja tihedamad. Siiski tasub ettevaatlik olla, kuna kookosõli võib silmi ärritada. 

Enne ja pärast vahatamist
Kookosõli on üliõrn niisutaja – eelista orgaanilist extra virgin kookosõli. Enne kasutamist testi seda väikesel nahapiirkonnal, siis võid olla kindel, et see oodatud efekti asemel hoopis sinu niigi tundlikku nahka ei ärrita.

Leevendab nahaprobleeme
Kookosõli on üks neist imevahenditest, mis muuhulgas taastab nahka erinevatest probleemidest (traumad, ekseemid jms). Taas – enne kui kannad seda suuremale nahapinnale, testi väiksema osa peal, ega see su nahka ärrita.

Aitab kõõmaga võidelda
Kõõma põhjustab seen, mida teatakse Malassezia nime all. Kookosõlil on seenevastased omadused. 

Turguta elutuid juukseid
Boonus kõõmavastasele efektile – kookosõli on suurepärane abivahend kuivadele juustele! Kui sul on õhukesed, kasuta 10sendi suurust kogust, kui sul on pikad ja paksud juuksed, kasuta rohkem. Hoia õli peas tund aega ja pese pead nagu tavaliselt.

Allikas: Cosmopolitan.com