Esmakordselt Eestis sellist sündmust ühingul korraldada aidanud Külli Haava sõnul said THPNÜ ja Eesti Kurtide Noorte Organisatsiooni (EKNO) ühenduste naised võimaluse nautida jumestamist, soenguseadmist ja seista professionaalse fotograafi ees ning kandsid selle välja nii hästi, et piltidest saigi näitus.

“Puuetega naised väärivad julgustust, inspiratsiooni ning ilu oma ellu, samuti rõõmu koosviibimisest ja meeldejäävaid sündmusi. Seda kogu ettevõtmine ka saavutas,” kinnitab ta.

“Sessiooni ajal ma ei mõeldud sellele, et pildistan puudega inimest. Kõik naised olid fantastilised inimesed, kes on oma erivajadusest üle,” kiidab Sven Tupits ühingute naisi ja loodab, et nii arvavad ka näituse külastajad. “Kui me vaatame neid fotosid – kas me märkame puuet või kaunist naist?” küsib fotograaf publikult.

Näitusega soovib ühing koguda tähelepanu ja rahalist toetust ka konverentsi “Naised, ärgakem!” korraldamisele. Konverentsi idee on toetada erivajadusega naisi olemaks julgem, ettevõtlikum ja astuma välja piiravast kestast.

Näitust saab vaadata tööpäeviti kella 10-16ni. Kaasa võtta pildiga isikut tõendav dokument. Riigikogu hoone on ratastooliga ligipääsetav.

Juuksur: Kristin Aarma
Stilistid: Aili Sture, Carla Soto Forsberg
Fotograaf: Sven Tupits/Fotogeen
Fotograafi assistent: Annela Samuel
Fotosessiooni läbiviija ja jumestus: Külli Haav
Koerad: Maali ja Ebony