Seemisnahkne tagi
Kuigi klassikalised nahk- ja teksatagid on aegumatud, võiks neile vahelduseks kanda ka midagi hoopis uut ja põnevat. Seega jätke must nahktagi nagisse rippuma ja suunduge jalutuskäigule, tööle või restorani näiteks fuksiaroosas seemisnahkses jakis.

Nahktagi ei pea olema sugugi vaid must või pruun. Puhkege õide, kandes näiteks roosat! Roosa nahktagi 278,99 € (Marks and Spencer)

Inspiratsioon traditsioonilisest nahktagist, tulemuseks aga põneva disainiga kraega jakk. Pastelne üldmulje on oi-kui-kevadine. Jakk Amisu 29,95 € (New Yorker)

Selline seemisnahkne pintsak sobib suurepäraselt ka kontoris kandmiseks. Lukuga seemisnahkne pintsak 172,99 € (Marks and Spencer)

Lisage narmastega liikuvust
Kui olete kunagi kandnud narmastega kotti või riideid, siis teate, kuidas rõivad ja aksessuaarid teie seljas ja küljes justkui „ellu ärkaksid”, muutes vastavalt teie liikumisele ka end. Kevad on elamiseks ja energiliseks liikumiseks parim aeg!

„Narmendavad” riided on teie jaoks siiski liig mis liig? Saate seda trendi siiski kanda, eelistades seemisnahkset narmastega käekotti. Valik on teie!

Pruun seemisnahkne käekott H&M 39,99 €

Must käekott New Yorker 19,95 €

Saabaste ja koti kombinatsioon
Üheks kõige turvalisemaks viisiks kanda seemisnahka, on eelistada sellest materjalist kingi ja kotte – valige sõltuvalt enda stiilist ja soovist kas julgemad värvilised või tagasihoidlikumad mudelid.

Madalaid nöörsaapaid sobib ühtviisi kanda nii maksi- kui miniseeliku ning ka pükstega. Mood pole vist kunagi naistele nii palju vabadust ja mugavust lubanud kui praegu! Saapad Tamaris 89,95 €

Pole midagi naiselikumat kui nöörsaapad seeliku alt välja piilumas! Pealegi on selline kontsakõrgus väga mugav. Saapad Tamaris 69,95 €

Moemekades teeb ilma uutmoodi käekott, mida kutsutakse ämberkotiks. Selle koti loomisel on kasutatud nii seemis- kui ka tavalist nahka. Põnev! Kott H&M 34,99 €

Kui olete endale just uut käekotti otsimas, siis vaadake kindlasti ka kohalikes disaini- ja moepoodides ringi – Eesti nahakunstnikud valmistavad vägagi põnevaid ja kantavaid aksessuaare. Kuulsime, et nahakunstnik Anneli Valtinil on valmimas uued kevadiselt värvilised eksemplarid... Küsi Nu Nordikust! 

Seemisnahast seelik
Kuigi moedisainerid on loonud seemisnahast nii kostüüme, mantleid, pluuse ja seelikuid, siis garderoobi värskendamiseks piisab täiesti ka ühest seemisnahksest rõivaesemest. Näiteks seeliku juurde saad kombineerida erinevaid rõivaid ja aksessuaare – nii näitate oma trenditeadlikkust ilma uut garderoobi soetamata.

Selle sarnase 1970ndatest inspireeritud seeliku võite leida vintage-poodidest või pööningult.
Beež nahkseelik Marks and Spencer 287,99 €

Seemisnahkne seelik mässumeelsematele/kunstihingega kandjatele. Seelik H&M Studio 99 €

Vajab erihooldust

Seemisnahksed jalatsid, aksessuaarid ja rõivad vajavad erihooldust, ainult nii peavad need aastaid vastu. Jalanõusid ostes küsige müüja käest nõu ja veenduge, et teil oleks kodus olemas seemisnahka kaitsev sprei. Kuna selline nahk on poorne, imeb see väga hõlpsalt niiskust ja mustust – selle vältimiseks on vaja enne kandmist neid põhjalikult vastava vahendiga töödelda.
Mis puudutab seemisnahkseid (ja sarnastest materjalidest) rõivaid, siis ärge eemaldage neilt kunagi hooldusjuhendeid – nende jälgimine ja toodud soovitustest kinnipidamine on rõivaste püsimiseks ülioluline.

Allikas: Laupäevaleht LP