Pane jalanõud sügavkülmikusse
Täida paar pisikest minigrip kotikest veega, aseta need kinganinadesse ning pane jalanõud terveks ööks sügavkülmikusse seisma. Vesi jäätub ja venitab su kinganinad laiemaks.

Paksud sokid ja föön
Pane jalga oma kõige paksemad sokid ja tõmba nende peale oma kingapaar. Seejärel võta föön, seadista see kuumale temperatuurile ning suuna õhuvool jalgadele. Kuumus muudab jalanõude materjali pehmemaks ja elastsemaks ning jalanõud vormuvad sinu kõige paksemate sokkide järgi.

Kasuta märga ajalehte
Võta tükk ajalehte, tee see niiskeks ja aseta kingade sisse. Jäta ajaleht terveks ööks kingadesse - hommikuks peaksid kingad juba märksa paremini istuma!

Kasuta jalanõude venitamiseks alkoholi
Piserda piiritust sisaldavat vedelikku kingade sisse - pane rõhk nendele piirkondadele, mis võivad hõõruda (näiteks kand ja kinganina). Pane kingad jalga ning kõnni nendega seni, kuni vedelik kuivab ja tunned, et jalanõud istuvad juba paremini. Korda seda protseduuri seni, kuni oled kinga nii-öelda õigeks venitanud.

Vaseliin aitab alati
Vana hea abimees on vaseliin! Määri oma kingade sisemusele õhuke kiht vaseliini ning pääsed ebamugavast hõõrdumisest.

Spetsiaalsed venitajad kingapoest
Korralikus kingapoes on müügil ka hulk vahendeid, millega saab kingi venitada - uuri müüjalt, millised neist on kõige paremad!