"Varusta end teadmisega, milline sinu disainerkott peaks välja nägema ning lähtu sellest." Eksperdi kolm nippi aitavad omale meelepärase ostu teha stressivabalt.

1. Trükikunst

"Disainerid näevad palju vaeva, et nende sildid ja logod näeksid välja perfektsed," selgitab Cortel, et need on alati täpsed ja eristatavad. Metallikust logosid ei tohiks olla võimalik oma küünega maha kriimustada. Nad on kinnitatud kestmiseks. "Sa ei näe udust, veidrat või mullitavat tembeldust," lisab naine, et logod on tehtud puhtalt ja on kergelt loetavad. Hoiatuseks on logod, mis on tehtud lohakalt või millel olevad tähed on näiteks liiga lähestiku trükitud.

Chaneli kott

2. Mõõdud

"Tihti annavad disainerid välja uuendatud versioone populaarsest stiilist näiteks väiksemas valikus või kerge täiendusega," märgib Cortel. "Enamasti aga jäävad ühe stiili koti mõõdud samaks. Hoia meeles, et edasimüüate mõõdustik võib erineda. Lahknevus võib olla 0,5 tolli." Kui erinevus aga on rohkem kui 1,5 tolli ja proportsioonid näevad kahtlased välja, ei ole asi ilmselt õige.


3. Aksessuaarid

"Kõik, mis tuleb kotiga kaasa on sama tähtis kui kott ise," toob naine välja kolmanda punkti. "Tolmukotid, karbid, rihmad, kaardid, lukud ja võtmed täiendavad sinu kotti ja on samade kvaliteedistandarditega. Ole valvel aksessuaaride suhtes, mis on liiga kerged või kukuvad laiali. Kaartidel peaks olema korralik grammatika. Trükid on täpselt tehtud ja keskele paigutatud." Metallist lisandid kaaluvad raskelt ning graveeringud on korralikult tehtud.

Allikas: Who What Wear