Mõned aastad tagasi, kui “kottkleidid” moelavad vallutasid, rändasid need kohemaid ka siinsete naiste garderoobi ja põhjust pole vaja kaugelt otsida – midagi sama praktilist annab otsida! Seda saab kanda nii hommikul koosolekul kui ka õhtupoole teatris (lisades näiteks efektse kaelakee). Ja kellele ei meeldiks hommikust õhtuni kleiti kanda ja samal ajal end ka mugavalt tunda. Skeptikud aga teavad, et liiga avara lõike sisse on väga lihtsalt võimalik “ära uppuda” ja see võib naise keha näidata oluliselt suuremana kui see on. Lihtsaid, töölkäimiseks sobivaid kleite kohtasime ka seekordsel moenädalal, aga minimalistlikud lõiked järgivad nüüd veidi enam keha ja ka avaratel lõigetel on alati mõni detail, mis selle põnevamaks muudavad, samal ajal kenasti naise keha ilusamaid kohti rõhutades.

Tallinn Dollsi lihtne kleidilõige annab sameti pehmusele ja graafikale maksimaalselt võimaluse esile tulla.

Aastalõpupidude hooaeg läheneb ja särav kleit on ka tööl absoluutselt kohustuslik. Iris Janvier.

Punane on selle hooaja vaieldamatuid lemmikvärve, miks mitte seda ka igapäevaselt rohkem kanda? Iris Janvier.

Diana Arno disain rõhutab stiilselt naise keha, trendikad roomiksaapad lisavad stiilipunkte.


Meeste moodi

Mitmed disainerid üritasid nihutada piire naiste- ja meestemoe vahel, oma kollektsiooni põhiteemaks olid võtnud selle Tiina Talumees (kes tõi esmakordselt lavale ka meestekomplektid) ja Iris Janvier. Meestemoest inspireeritud vorme oli arvukalt näha teisteski kollektsioonides, näiteks laiad pintsakud ja püksid on selgelt selle sügis-talve väga oluline trenditeema. Lavale jõudsid ka maskuliinse joonega särkkleidid ja pükstükid. Olgu mainitud, et see, disainerid maskuliinsusest inspiratsiooni ammutavad, ei tähenda, et rõivad kuidagi mitte-naiselikud oleksid. Oluline on ikka see, kes riideid kannab – naiselik tüpaaž ja maskuliinsed detailid võivad koos mõjuda vägagi elegantselt…

Vilve Unt esitles 60ndatest ja 70ndatest inspireeritud kollektsooni. See kostüüm sobiks igasse moodsasse kontorisse. Väga trendikad on hetkel ka laia säärega viigipüksid.

Tiina Talumees kombineeris meeste-stiilis pintsaku ja maksiseeliku – pidulik ja šikk!

Seelikud selga

Sel sügisel on väga olulised kõikvõimalikud värvilised ja mustrilised sukkpüksid ning -saapad. Ja millega neid ikka kanda kui mitte seelikuga? Kõige populaarsem seelikupikkus ulatub nüüd üle põlve, aga kohtab ka mini- ja maksipikkust – õige seeliku peaksid nüüd leidma küll iga stiili austajad. Igapäevaselt sobib seelikut kanda näiteks pusa või mahuka kampsuniga – kui teie töökoht ei nõua igapäevaselt ametlikku riietust, on selline lahendus vägagi trendikas ja mis seal salata, ka väga mugav.

Efektne seelik teeb aasta lõpus riietumise väga lihtsaks – vastavalt olukorrale saab seda kanda nii pidulikus kui igapäevases võtmes. Tiina Talumees.

Maksiseelik on suurepärane alternatiiv laiadele viigipükstele. Vilve Unt.

Trendikas neopreenkostüüm Aldo Järvsoolt.


Kiht kihi haaval

Põnevad tekstuurid ja toonid koos tekitavad ootamatuid sümbioose. Kui eelmisel sügisel vaimustuti eelkõige pikast vestist ja kardiganist, siis nüüd on kihilise riietumise fännidele uued väljakutsed – lühikeste ja kolmveerandvarrukatega riiete alla mahub ju ka teisi riideid. Parim on, et ühte ja sama vest- või mantelkleiti saab kanda koos erinevate pluusidega ja nii tundub, nagu kannaksite iga kord uut komplekti.

Iris Janvieri lühikeste varrukatega mantelkleiti saab kanda nii vesti kui kleidina.

Lukudetail muudab esmapilgul lihtsa kleidi huvitavamaks. Diana Arno.


Fotod: Kert Saarma, Erlend Štaub/TFW

Allikas: Laupäevaleht LP