Nipp 1: astu kõndides kõigepealt kannale ja siis varbale, mitte vastupidi

Kõige lihtsam viis kontsadel kohmakas välja näha, on panna korraga maha kogu jalg, just nagu sa teed siis, kui kannad madalaid kingi. See võib paljude jaoks ilmselge tunduda, kuid kui kannad kõrget kinga, pane esimesena maha jala kand ning seejärel varbad. See muudab kõnni loomulikumaks.

Nipp 2: tee väikeseid samme

Kontsakingade kandmine muudab sinu sammude vahe lühemaks kui tavaliselt, seega pead sama distantsi läbides tegema suurema arvu väiksemaid samme. Lisa juurde ka loomulik kehahoiak ning see tehnika võib töötada iga tüdruku kasuks.

Nipp 3: ära kiirusta

Kui püüad kontsadel kiiresti kõndida, siis ei ole vaatepilt mitte ainult veider, vaid võib lõppeda ka katastroofilise kukkumise (või mitmega). Väikeste sammude ja tasakaalu hoidmise vahel on parim anda endale kontsadel kõndimiseks aega. Lisaks õhkab aeglasest kõnnist ka tõelist enesekindlust.

Nipp 4: nõjatu kergelt taha

Sa võid avastada, et tahad kõndida kiiremini, kui sinu kõrged kingad lubavad ja hakkad selle kompenseerimiseks oma kaela õieli ajama. Stopp! Lase oma ülakehal väga kergelt tahapoole vajuda, kui kontsadel kõnnid, kuna see aitab vältida justkui automaatselt tekkivat liigutust, et surud oma torso ettepoole.

Nipp 5: visualiseeri end kõndimas mööda sirget joont

Kui püüad paberile tõmmata sirget joont, saavutad parema tulemuse, kui vaatad joonistades soovitud lõpp-punkti – selle asemel, et jälgida pliiatsit liikumas. Seda tehnikat saab samastada kontsadel kõndimisega, kuna sinu kõnd on graatsilisem, kui jälgid mingit sihtpunkti (näiteks teisel pool tänavat asuvat kohvikut). Samal ajal visualiseeri ka sirget joont, mis läheb otse sinu sihtmärgi suunas, selle asemel, et keskenduda kõndides oma varvaste vaatamisele. Suuna pilk otse mitte maha.

Nipp 6: tekita jalgadesse kerge kumerus

Samal ajal, kui astud iga sammu või kui tunned, et hakkad libisema, kumerda kergelt oma jalalaba, et viia pinge hoopis kinga siseosale. See aitab ka kingal paremini jala lähedal püsida, muutes erinevatel tänavatekatetel “manööverdamise” lihtsamaks.

Nipp 7: ole kindel, et sinu kingad on paraja suurusega

Kui kingad istuvad jalas halvasti või ei ole lihtsalt mugavad, muudab see niigi keeruka ülesande veelgi keerulisemaks. Kui kingad on sulle liiga suured, kanna kinga sisse paigaldatavaid padjakesi, et king paremini istuma saada. Kui need on liiga väikesed, uuri, kas saad lasta neid kohaliku kingsepa juures venitada lasta või leia viise, kuidas seda ise teha. Kõige parem on aga kanda kingi, mis on sulle ideaalselt parajad.

Allikas: Who What Wear