2. Kui pikad olid Sinu päevad ning millised töötingimused? Vahel teevad jumestajad meiki ka hämaral tänaval kuskil äärekivi peal.
Jennifer: Keskmiselt olid võttepäevad kuni 12 tundi. Olen kuulnud ka selliseid asju, aga reaalsus on see, et grimeerija peab ikka ise enda ja näitlejate eest seisma, et sellist asja ei juhtuks. Õnneks oli mul väga tore tiim seljataga, kes nii mind kui näitlejaid väga hoidis ning leidsime alati kõigile võimalikult mugava ja sobiliku variandi. Eks töö kvaliteet kannatab, kui kuskil metsas kivi peal peaks grimmi tegema ja seda ei taha õnneks keegi. Glamuurne see töö ei ole, seda peab tunnistama, küll aga ülimalt põnev ja palju väljakutseid pakkuv.

Grimeerija Jennifer Scholz vasakul ja laibaks jumestatud modell paremal.

3. Sa pidid palju ka inimesi surnuteks grimeerima. Kuidas sa selleks valmistusid? Kas see on väga keeruline ja milliseid vahendeid selleks vaja?
Jennifer: Eks ta ole ikka keerulisem kui ilugrimmi tegemine. Ma näiteks hakkasin Instagramis jälgima palju arste, et näha millised haavad päriselt välja näevad. Arvestada tuleb sellega, et reaalne haav ei pruugi läbi monitori alati tõetruu välja näha. Tuleb korralik eeltöö ära teha, aga teles siiski tihti tehakse kas natuke rohkem või natuke vähem, kui päriselus oleks. Oleneb millist efekti keegi saavutada soovib.

Näiteid jumestusest.

Vahendeid on erinevaid, mida kasutada, aga mina kasutasin põhiliselt Kryolani eriefekti tooteid - supravärvid, alkoholivärvid, a ja b komponent, lateks, veri ja muud.

4. Kuidas erineb telesarja meik näiteks... pidulikust?
Jennifer: Oleneb muidugi seriaalist, aga “Lõksu” puhul ei tahtnud ma, et osatäitjad liiga “tehtud” välja näeks. Lähtusin muidugi karakterist, aga näiteks Maria karakter, kes on jõuline naispolitseinik, ei kujutaks ma ette, et ta lehvitaks lokkide ja punaste huultega. Võimalikult lihtne ja loomulik. Tihti seriaalides ja filmides pead jumestuse nii tegema nagu oleks seda teinud seesama inimene tänavalt.

5. Mis on telesarja grimmikunstniku suurim väljakutse?
Jennifer: Usun, et selleks on kiirus. Tuleb olla väga tähelepanelik, et apsakaid ei juhtuks.

6. Anna Catwalki lugejatele ka üks ilunipp kevadeks.
Jennifer: Soovitaksin investeerida korralikku näohooldustoodete komplekti, sest mida paremas seisus on nahk, seda kaunim on jumestus selle peal.