Äsja ülikooli lõpetanud Kristel Kuslapuu looming on skulpturaalne ja julge käekirjaga ning mängib sümbolite ning ühiskondlike sõnumite teemaga. “Minu lemmikosa kollektsioonide loomise puhul on loomulikult nende tegemine, kuid erilist rahuldust pakub publiku reaktsioon, kui mu looming on laval. Ootan huviga, kuidas ookeanitagune publik mind vastu võtab. Olen meelega provokatsiooniks kollektsiooni sisse pikkinud paar eestikeelset sõnumit, et näha, kas see paneb inimesed mõtlema, guugeldama või jätab see neid täiesti külmaks.”

New Yorgi moenädalal esitletav kollektsioon kannab nime “Little Boys Blue” ja see räägib ühiskonnakriitiliselt sellest, kuidas tänapäeval võiks kindlaid soorolle omavaid rõivaid olla vähem. “Minu soov on inimesi raputada ja proovida neid panna iseendast kaugemale vaatama, mitte pealesurutud norme järgima. Me oleme kõik erinevad ja meil on erinevad tõed. Inimene on kõige vabam just siis, kui ta kannab seda, mida tema tahab kanda, mitte seda, mida teised tahaksid teda kandmas näha. Nagu kombeks, ammutan inspiratsiooni klišeedest, irooniast ja eneseirooniast,” rääkis Kristel Kuslapuu.

Kristel Kuslapuu lõpetas 2017. aastal Eesti Kunstiakadeemia moekunsti eriala. Ta on end täiendanud Stockholmis ja olnud praktikal Gianfranco Ferre moemajas. Kristel on osalenud Tallinna, Riia ja Kiievi moenädalatel ning olnud ka Kuldnõela nominent. 2015. aastal võitis Kristel Kuslapuu ERKI moeshow peaauhinna.

New York Fashion Week toimub 7. – 13. septembrini ja Kristel Kuslapuu jõudmist moenädalale toetasid Viru Keskus ning eraisikud läbi ühisrahastusplatvormi Hooandja.