Teadlased alustasid oma uurimistööd 20-40aastaste meeste ja naiste näopiltidest, lisades neile digitaalselt mõned kilod juurde – näo rasvamass peegeldab üsna täpselt kehamassisindeksit. Seejärel kõrvutati foto kahanenud kehakaalu korral tehtud fotoga ja uuringus osalejatel paluti nimetada, kumb nägu neile „raskem“ tundub. Arvutati välja ka konkreetne number – kehakaalu langus muutub näol märgatavaks siis, kui kehamassi indeks (KMI) on langenud 1,3 kg/m².

Seejärel selgitasid teadlased välja ka künnise, kust alates peetakse nägu enam atraktiivseks. Selgub, et naiste puhul pidi kehamassi indeks langema 0,22 kg/m² ja meestel 0,24 kg/m². Et asi lihtsam oleks, võib öelda, et naised peaksid atraktiivsuse tõstmiseks kehakaalust kaotama keskmiselt 6,3 kg ja mehed 8,2 kg.

Teisisõnu, et keegi sinu kehakaalu muutust näos tähele paneks, peab see olema vähemalt 3-4 kg, atraktiivsemaks muutumiseks läheb aga vaja umbes kaks korda suuremat kaalulangust.

Järeldused? Esimene on see, et mehed peavad atraktiivsuse suurendamiseks rohkem kaalu kaotama. Teiseks, kehakaalu muutus muutub kindlasti nähtavaks juba enne lõppeesmärgi saavutamist. Ja kolmas – võid vabalt umbes 4,5 kg juurde võtta ilma, et su atraktiivsus väheneks.

Allikas: Glamour