Millised on erinevad depilatsiooni juures kasutatavad vahad?

Erinevatest vahadest on olemas pehmevaha, kõvavaha ja suhkruvaha. Suhkruvaha on neist nahka kõige vähem kahjustav. Kui tavaline vaha tirib protseduuril nahka kaasa, siis suhkruvaha kinnitub ainult karvadele. Depilatsioonile minnes seletab depileerija, millised on erinevate vahade vahed ja aitab leida sobivaima mooduse. Kui olete väga valukartlik ja karvad kipuvad sisse kasvama, siis eelistatakse enamasti suhkruvaha, kuna see ei ärrita nahka nii palju. Piirkondadest on võimalik depilatsiooni teostada kõikjal, kus karvad kasvavad.

Kas depilatsioon sobib kõigile?

Depilatsioon on vastu näidustatud inimestele, kes soovivad karvu eemaldada jalgadelt, kuid jala peal on näiteks haavad. Haavade kohalt ei tohi kindlasti depilatsiooni teha. Samuti võib välja tuua rasedad naised. Kui naine on rase ega ole varem depilatsioonis käinud ja rasedus on juba lõppfaasis, siis ei ole kõige parem minna esimest korda depilatsiooni.

Kui tihti tuleks depilatsioonis käia?

See oleneb inimese karvakasvust ja karvade eemaldamise vajadusest. Üldiselt käiakse depilatsioonis iga kolme nädala kuni kuu tagant.

Miks eelistada depilatsiooni tavalisele raseerimisele?

Raseerimine lõikab karva vaid naha pealt ja kindlasti ka ärritab nahka, kui seda teostada valesti. Valesti raseerimisel mõtleme raseerimist vastu karva või kuivalt. Depilatsioonis tõmmatakse karv välja koos karvajuurega. Tulemus on ilusam, puhtam ning püsib kauem.

Millega peaks arvestama enne ja pärast depilatsiooni?

Kindlasti võiks arvestada nende soovitustega. Koori piirkond enne depilatsioonile minekut kehakoorijaga. Enne depilatsioonile minekut oleks hea käia pesemas. Karvade pikkusele peaks samuti tähelepanu pöörama – nädal aega kasvanud karv ei ole veel depilatsiooniks valmis. Enamasti on selleks vaheks kolm nädalat. Peale depilatsiooni ei tohiks nahka samal päeval dušigeeliga pesta. Vahetult pärast protseduuri peaks vältima sauna, ujumist ja päikest – nendega kokkupuutel võivad tekkida pigmendilaigud ja päikesepõletus.