1. Küünetalda kutsutakse ka “lunulaks” (tähendab ladina keeles “väike kuu”).

2. See ala paistab valge, sest see on epidermise viies baaskiht, mis “peidab” enda all olevaid veresooni.

3. Küünetald on kõige silmapaistvam pöidlal, aga tegelikult polegi kogu lunula väljapaistev. Mõnel juhul võib küüsi ümbritsev nahk selle täielikult katta.

4. Lunula on väljapaistev osa küünel ja seda kahjustades võib kogu küüne ülesehitus muutuda.

5. Paljud eksperdid üle maailma tunnistavad, et küünetald võib paljastada väga olulist informatsiooni sinu üldise tervise kohta. Näiteks usutakse traditsioonilises Hiina meditsiinis, et lunula puudumine tähendab aneemiat või alatoitumist ning selle liiga hele värvus võib viidata diabeediohule. Kui inimese küünetallal on punased laigud, võib tal olla mõni südameveresoonkonna haigus.

6. Lunula puudumine või väike lunula peegeldab halba seedimist, mida võib põhjustada aeglane ainevahetus ja liigsed toksiinid organismis.

7. Kogus – parem on, kui sul on vähemalt kaheksal sõrmeküünel küünetald olemas. Kuju – oleks hea, kui ta kataks 1/5 küünest. Värv – võiks olla elevandiluutooni ja mida valgem, seda parem, sest see on tugeva organismi märk.

8. Normaalsed küüned on kergelt roosakad, piiratud, tugevad, kaarekujulised, siledad ja säravad ning neil on selge lunula, mis peegeldab energilist ja tervet eluviisi. Mida energilisem sa oled, seda valgem on su küünetald. Vastupidiselt on aga lunula vaevumärgatav.

9. Üldiselt võtab lunula enda alla 1/5 küünest ja sel on selge äär. Lunula peegeldab inimese tervislikku seisundit – haiguse korral see muudab tooni või kaob sootuks. Kui oled taas terve, tekib ka lunula tagasi. Märkad seda vaid pöidlal, ei ole sul piisavalt füüsilist energiat või oled kohe haigeks jäämas.

Allikas: Healthy Life Tricks