Kuidas vältida hammastele tekkivaid huulepulgaplekke? Kas on midagi veel ebameeldivamat, kui avastada, et eelmisel õhtul tehtud fotodel on sinu hammastel punase huulepulga plekid? Apsaka vältimiseks tee kindlaks, et huulepulk ei jõuaks huulte sisemisele poolele. Selle kindlustamiseks saad appi võtta salvräti, tupsutades sellega kergelt üle huulte ning eemaldades üleliigse värvi. Ära unusta ka teada-tuntud nippi: pane puhas sõrm suhu ning tõmba see välja, hoides suud kinni. Ka nii saad eemaldada huulte sisemusse jõudnud üleliigse toote. Seda muret ei teki aga kauapüsivate mattide huulepulkadega, mis kuivavad nahal koheselt.

Kuidas vältida ripsmetuši laialiminekut? Iga meigitooteid kasutav naine on vähemalt kord elus kokku puutunud olukorraga, mil keset päeva peeglisse vaadates on ripsmetušš laiali läinud, tekitades tõelise „pandasilma“. Parim viis selle vältimiseks on kasutada veekindlat tušši. Kui see sulle aga ei meeldi, kasuta järgmist trikki: kui kogu jumestus on valmis, puuderda silmaümbruspiirkonda õrnalt tolmpuudriga.

Kuidas kanda päikesepuudrit nahale võimalikult loomulikult? Päikesepuudri õige pealekandmine on keerukas, ükskõik, kui palju me ka ei sooviks luua loomulikult päevitunud jumet. Ebaloomuliku mulje võib tekitada nii vale toon kui liiga suur kogus. Seega oluline on valida päikesepuudri toon, mis ei oleks liiga tume ega jätaks „mudast“ muljet. Võimalikult naturaalseks tulemuseks kanna vaid väike kogus päikesepuudrit üle põskede ja näo kõrgematele piirkondadele (lõug, meelekohad). Kasuta ka õiget puudripintslit: võimalikult kohevat, et kanda toodet nahale ühtlaselt ja seda hajutada.

Kuidas vältida näonaha läikima hakkamist? Kui sul on rasune T-tsoon, siis on päeva lõpuks läikima hakkav nahk sulle tõenäoliselt tuttav. Õnneks on olemas kindel nipp, kuidas kindlustada, et jumestus püsiks veatult matt. „Lisaks matistava puudri kasutamisele tulevad siinkohal appi rasu eemaldavad salvrätid, mida saab naha veatuna hoidmiseks kogu päeva jooksul kasutada. Eemalda kõigepealt rasu ning alles siis kanna nahale uuesti puudrit. Nii lood kauapüsivama tulemuse,“ soovitab Restrepo.

Mis on parim viis muuta huuled visuaalselt suuremaks? Huulte naturaalselt lopsakamaks muutmine võib olla keeruline, kuna liigne huulepliiatsi kasutamine võib muuta välimuse kauni asemel pigem klouni meenutavaks. Parim on alustada huulepliiatsi pealekandmist ülahuule keskosast ja liikuda sujuvate liigutustega nurkade suunas. Kui huuled on pliiatsiga täidetud, kanna peale huulepulk. Kitsamatel huultel on parem kasutada heledamaid toone, kuna tumedad värvid ja matid huulepulgad muudavad neid veelgi väiksemaks.

Kuidas vältida jumestuskreemi „maski“? Üks suurimaid jumestuskreemi pealekandmise vigu on ainult näole keskendumine. Sel viisil jäävad nägu ja kael kahtlemata erinevat tooni. Parimaks tulemuseks kanna jumestuskreemi ka lõuajoonele, kaelale ja kõrvade suunas. Seega peab ka jumestuskreemi toon sobima kogu sellele piirkonnale, mitte ainult näonahale. Korralikult hajutades garanteerid võimalikult loomulikuma tulemuse.

Kuidas vältida lauvärvi kogunemist silmalau ülemisele osale? Ükskõik, missugune silmakuju sul ka ei oleks, pead tegema kindlaks, et lauvärv ei hakkaks päeva jooksul kortsukeste vahele kogunema. Eriti probleemseks võivad kujuneda tumedad lauvärvid ja kreemjad tootekoostised. Selle vältimiseks kasuta lauvärvialuskreemi. Lisaks sellele tuleb kasuks silmalau puuderdamine vahetult enne lauvärvi pealekandmist.

Kuidas vältida päeva jooksul jumestuse kuivamist? Parim viis kindlustamaks korralikult niisutatud nahka jumestuse all, on keskenduda maksimaalselt heale nahahooldusele. Koori nahka vähemalt kord nädalas ning võid isegi jumestuskreemi hulka veidi näoseerumit lisada. Viimase sammuna võid jumestuse kinnitamiseks ja naha niisutamiseks näole piserdada ka vitamiinidega rikastatud näospreid.

Allikas: RD