2008. aastat ja ka tegelikult ka tervet Ilvese presidentuuri iseloomustab uute traditsioonide loomine ja algatused – just sel aastal lõi ta traditsiooni kutsuda kultuuritegelased Eesti taasiseseisvumispäeval kokku. Aasta varem algatas ta traditsiooni tähistada vabariigi aastapäeva kõikjal üle Eesti mitte vaid Tallinnas. Ebastabiilse poliitilise olukorra taustal on Ilves tugevalt esindatud – ja nii püsivad ka tema kikilipsud soliidsena, ehkki lisanduvad mõned julgemad mustrid täppide ja neerumustrite näol. Oluline roll on tumedatel toonidel.

2008. aastal muutus oluliselt Ilvese toonane abikaasa Evelin Ilves – stiilimuutus ja spordi propageerimine, ülimenuka kleidi disainimine Ivo Nikkolo moebrändile… Üha julgemaid samme moevaldkonnas tegi ka president ise. Aina värvilisemad lipsud ja julgemad värvikombinatsioonid räägivad ise enda eest.

2008. aasta lõpus pead tõstnud majandusprobleemid jõudsid ka Eestisse, tekitades 2009. aasta alguseks tõsise majanduskriisi. Ettevõtete pankrotid jätsid inimesed tööta, vähe oli peresid, keda koondamislained ei mõjutanud. Ilvese lipsud olid taas pigem konservatiivsed, kuid hoopis modernsemal viisil kui kolm aastat tagasi.

2010. oli algatuste aasta – pole eestlast, keda jätaksid ükskõikseks “Talendid koju!”, “Tagasi kooli” ja sõnavõistlus. Samal aastal avati Ämaris NATO õhuväebaasi lennurada, ettevalmistusi tehti kroonide vahetamiseks eurode vastu. Uuendusi täis aasta oli toimekas ja tulevikku vaatav – Ilves oli enesekindel ja nii ka tema lipsuvalikud. Üha rohkem värvi, enese- ja stiiliteadlikkust.

2011. aasta algas uue raha ning kuningliku visiidiga, mis viis esipaari Rootsi. Kui presidendiproua tõmbas pilke vildist mantli ja iselaadse peakattega, mis panid nii mõnegi kulmu kergitama, siis president ei vääratanud – tema valikuks oli ka siis kikilips, seekord domineeris kollane. Sama aasta oktoobris valiti Ilves teiseks ametiajaks Eesti presidendi ametisse.

2012. aastal oli Ilves endiselt uuenduslik – ta lõi konto Twitterisse, käies seega kaasas moodsa aja arvamuse avaldamise viimase trendiga. Juba tema esimene säuts “Help! I'm being followed;-)” tõmbas positiivset tähelepanu, andes märku presidendi huumorisoonest ja julgusest. Presidendi kaela lisandus taas värve ja mustreid.

Toomas Hendrik Ilves armastab muusikat ja on sage külaline Tallinn Music Weekil, Viljandi Folgil ja just 2013. aastal külastas ta lisaks ka Schillingu festivali ning populaarset Positivust Lätis. Fakt, et teda oli näha arvukatel meelelahutusüritustel, ei tähenda, et kohustused oleksid kuidagi unarusse jäänud - just sel suvel kutsus ta Kadriorgu vaibale parteijuhid, et neile sõnad peale lugeda. Lipsud on tasakaalukad ja peamiselt sinistes toonides, mustrites kohtab aga põnevust.

2014. aasta kõige olulisem märksõna oli julgeolek ja see puudutas peale Ukraina sõda meie piirkonda eriti teravalt. Kuid turbulentsi sattus ka esipaari suhe – Kroonika avaldas esikaanel foto Evelin Ilvesest, kes suudles võõrast meest. Eestit külastas Barack Obama, misjärel rööviti kaitsepolitsei ametnik Eston Kohver. Kätte jõudis “selfie-ajastu”, millega ka Ilves kaasa läks. Ilvese lipsud olid värvilised ja mustrilised, tema pintsakureväärile ilmus aga kollane lint – toetusavaldus kaasmaalastele, kes viibivad keerulistes oludes, sümboliseerides taaskohtumise ootust.

2015. aasta tõi Euroopasse pagulaskriisi, terrorismi ja hulgaliselt julgeolekuküsimusi ida suunal. Nende taustal oli muutunud aga ka presidendi eraelu – ta lahutas Evelin Ilvesest ja kihlus lätlanna Ieva Kupcega, kellega sõlmiti 2016. aasta teisel päeval ka suure meediakära saatel abielu. Lipsudes kohtab nii väljapeetud klassikat kui loovat ja meeleolukat – Ilves teeb lipsuvaliku vastavalt olukorrale ja ei eksi. Eston Kohver vabastati eelmise aasta 26.septembril.

Arva ära, millist lipsu Toomas Hendrik Ilves erinevatel üritustel kandis: