Igale näokujule oma tukk

Nagu aksessuaaridki, peaks tukk sulle midagi juurde andma, mitte koormana mõjuma. Pika ja kitsa näo muudab kulmude alla ulatuv tukk ümaramaks. Kui sul on aga ümmargune või ruudukujuline nägu, proovi tukka, mis lõpeb just ülevalpool kulme. Südamekujulisele näole sobivad igasuguse pikkusega tukad – valik on sinu.

See vajab hooldust

Tukka peaks juuksuri juures kohendamas käima iga kuue nädala tagant. Mõnedes salongides pakutakse tukahooldust täiendava teenusena regulaarsete külastuste vahele. Kui aga plaanid oma tuka eest ise hoolt kanda, siis ära võta ette drastilisi muudatusi. Ja pea meeles, et kasutaksid kindlasti kuivadele juustele mõeldud juuksurikääre. Kärbi millimeeter haaval, alati saab rohkem lõigata, ära lõigatud osa tagasi kleepida pole võimalik. Väldi ühe sirge joonega lõikamist. Selle asemel muuda kääride suunda ja lõika juukseotsi hoopis ülevalt-alla suunas nii, et lõikusjoon jääb ebatasane.

Algajatele: küljele kammitud tukk

Selline tukk sobib naistele, kes soovivad lihtsat lahendust. Kerge näo ümber hajutada, sobib iga juuksepikkusega ja kasvab küllaltki kiiresti välja. Seda on ka lihtne soengusse seada – kui sul on sirged juuksed, siis niisuta tukka veega ja sasi seda föönitades sõrmedega allapoole. Laineliste juuste puhul kasuta väikest ümara kujuga harja ning kuivata tukk sellega loomuliku langemise suunast vastaspoolele. Jahtunud tukk aga säti õigele poolele. Sellisel moel tegutsedes ei lähe tukk lamedaks.

Dramaatiline tukk: lühike ja sasitud

Väga, tõesti väga lühikese tuka kandmine tekitab pisut närvilise välimuse. Kui sul on väga lokkis juuksed, mida sa igapäevaselt ei föönita, siis lühike tukk sulle ei sobi. Kui tukk on nii lühike, et seda ei saa ümber harja keerata, tõmba seda näppudega allapoole ja föönita. Kuiv tukk kammi allapoole, selle seadmiseks kasuta juuksevaha.

Traditsiooniline tukk: pikk ja sirge

Sirgete ja geomeetrilise lõikusega tukkade puhul peab jälgima, et need poleks kui joonlaua järgi lõigatud ega keskelt liiga paksud. Sellised tukad peaksid keskelt pikemad olema kui külgedelt (u-tähekujulised). Kõige parem pikkus on vahemik kulmukaarest kuni ripsmeteni.

Lokita ettevaatlikult

Lokkis tukad tulid moodi 1980ndatel ning otse loomulikult leidub ka praegu tüdrukuid, kellele sellised tukad meeldivad. Nipp seisneb selles, et neid tuleb lõigata kuivalt ja loomulikus olekus. Sellist tukka saad seada allapoole kammides ja juuksegeeli kasutades. Kui tahad sirget tukka, kasuta väikest juuksesirgendajat.

"Pikenda" laupa

Et lühikest laupa visuaalselt pikendada, peaks tukk olema nii pikk kui võimalik ja algama kaugemalt pealaelt kui tavaliselt. Laia otsmikku saab peita tukaga, mis on lõigatud oimukohtadest pikemana kui keskelt.

See tüütu väljakasvatamine

Kui tahad tukka välja kasvatada, tuleb paratamatult leppida, et mingil perioodil 4-6 nädala vältel näeb soeng välja… ütleme otse, mitte just oma parim. Nipp seisneb selles, et tukk tuleb kahele poole juustesse “sulandada”. Sellele aitavad igati kaasa regulaarsed hooldused salongis. Tukka ei lõigata mitte lühemaks, vaid õhemaks – nii mõjub tukk väljakasvamise perioodil vähemmassiivsena. Teine võimalus on kasutada klambreid, mis kinnitatakse juustesse umbes kulMukaare kõrgusele. Niiviisi tekitavad need üllatavalt seksika välimuse. Kui tukk on juba piisavalt pikk (üle silmade kasvanud), saad selle pealaele tagasi kammida ja klambriga kinnitada.