Allergia põhjustab tihti vedeliku kogunemist kudedesse ning see täiendab turses silmi. Kanna silmade alla peitekreemi, et varjata ja heledamaks muuta põletikku ja tursest tekkinud varjusid.

Kuiv ja kooruv nahk

Allergiaravimid võivad nahka liigselt kuivatada ning seda tuleb tavalisest enam niisutada. Kuna väljas on soe, kasuta kerget ja õlivaba kreemi, millel on ka päikese eest kaitsev toime.

Näoturse

Tursunud nägu on üks ebameeldivamaid allergiasümptoome. Lihtsaim viis selle korrigeerimiseks on kasutada põsesarnadel tolmjat põsepuna.

Punetavad silmad

Esimene asi, millega saad aidata punetavaid ja ärritunud silmi, on silmatilgad. Hoia need kogu aeg käepärast.

Vesised silmad

Pidevalt peale kantud ripsmetušš + vesised silmad = tušipisarad. Et ripsmetušš nägu ei määriks, kasuta veekindlat varianti.

Meik eemaldub ise

Et silmameik püsiks seal, kus see olema peab, kinnita jumestus alati puudri või spetsiaalse meigikinnitustootega.

Määriv silmalainer

Et vältida pandasilmi, kasuta veekindlat lainerit või silmapliiatsit.

Kindlusta huulepulga püsivus

Kui sulle meeldib erksat huulepulka kasutada, aga sul on ka tõsine allergia – nuuskad ja hõõrud huulepulka pidevalt maha – kasuta läiketa toodet. Need püsivad kauem kui kreemjad ja läikivad variandid. Ja veel – ere värv lisab näole pisut elavust.

Punetav nina

Allergikud tahavad tavaliselt oma näonahka paremini katta. Aga kui sa kogu aeg ninale meiki lisad, hakkab see sealt mingil hetkel alla voolama – ära pinguta üle.

Allikas: Marie Claire