Mis sa arvad, kuidas ja kui palju on su kodukant su muusikat mõjutanud?

Rapla on olnud minu kodukant eluaeg, sündisin Raplas. Esimesed mälestused Rapla muusikast oli Linna Pea Rock, kus mängisid erinevad bändid kodukohast kui ka väljast. Mäletan, et kaotasin sel üritusel oma 3-aastase venna ära. Olin täiesti paanikas. Otsisin teda ja korraldaja andis mikrofoni mulle, kui ma nuttes hüsteeriliselt sinna sisse karjusin: “Mu vend on kadunud!”

Kuna ta endast märku ei andnud, siis läksin kodu poole, sest eeldasin, et ta võib sinna poole minna. Õnneks kodu ei olnud kaugel ja juba eemalt nägin, kuidas ta hämaras märtsikellukesi korjas. See oli väga suur õnnetunne, kui teda kohtasin. Küsisin temalt, et kuhu ta läks?! Ta ütles, et läks vanaemale lilli korjama. Ilmselt teda muusika siis nii väga ei huvitanud.

Väiksena kuulasime sõbraga Terminaatorit ja Nirvanat ühes kahetoalises Mahlamäe korteris. Tõstsime toolid rõdule, panime mussi põhja ja tegime oma katusekontserti harjavartega. Hiljem on mind kindlasti mõjutanud Thea Paluoja Rapla Laulustuudio. Sain põhja alla tänu sealsele ansambli- ja soololaulukogemusele. Edasi meeldis rohkem ise kirjutada.

Kindlasti on suurteks mõjutajateks olnud Rapla metsad, rabad ja kindlasti sõbrad, kellega sai hängida ning öösiti jämmida.

Mis festivalidelt võib sind kuulajana leida? Miks just nendelt?

Mõned festivalid on mul tõesti plaanis. Juuni lõpus toimub SuveBling. See toimub looduskaunis kohas Kuusalu lähedal. Augusti alguses toimub Intsikurmu muusikafestival. Sealne õhk on täpselt see, kus on esinemiseks väga soodsad tingimused. Keskkond, inimesed ja loodus soosivad.

Ruhnu Rahu festivalile on plaan minna. See on üks ägedamaid festivale, kus ma üldse kunagi käinud olen. Ruhnu rebased, rand, mets, kohalikud, muusika, filmid, performance‘id jne. Good vibes. Mõned festivalid on veel lahtised, aga esinemisi tuleb kindlasti mitmeid!

Jaga
Kommentaarid