1000st uuringus osalenud naisest enam kui pooled kinnitasid, et nad kulutavad aastas uute riiete ostmiseks rohkem kui 360 naela (495 eurot). Pooled küsitletutest tunnistasid, et garderoobi täiendamine on nende jaoks omamoodi teraapiavorm ning koguni 6% usub, et on sellest sõltuvuses. 44% naistest ehk iga neljas üheksast tunnistas, et nad ostavad kokku riideid, mida kunagi kandma ei hakka, kirjutab Daily Mail.

Küsimusele, miks nad hoiavad alles riideid, mis enam selga ei mahu, vastas 42%, et loodavad kaalu kaotada ja neid ühel päeval taas kanda. 40% märkis sedagi, et paljusid riideesemeid ei viska nad ära nende sentimentaalse väärtuse pärast.

Huvitav on see, et iga kuues uuringus osalenud naine ostab endale kaalukaotuse puhul preemiaks mõne riietuseseme.

Iga kümnes naine tunnistas, et ta ei mäleta oma riidekapi sisu, iga viies aga tundis end süüdi selles, kui palju riideid ja kingi tal on.

Neli naist kümnest hoiavad alles ka need rõivad, mille ostmist nad tegelikult kahetsevad, kuid vaid üks kümnest usub, et kulutab riietele liiga palju raha.

Uuringus leidis kinnitust ka fakt, et naised ostavad endale sageli riideid, mis neile tegelikult väikesed on ning seetõttu kappi seisma jäävad. Hoolimata sellest, et parajad ja hästi sobivad rõivad tõstavad enesekindlust märksa enam.

Allikas: Daily Mail