Kolesteroolitase langeb. Üldiselt on taimse menüüga inimestel madalam kolesteroolitase kui neil, kes söövad ka liha.

Toitud tervislikumalt. Jah, sa avastad köögi- ja puuviljade värvika maailma. Kui varem tähendasid köögiviljad sulle sisuliselt vaid ühapajatoitu või toorest porgandit, siis nüüd avastad, milliseid imelisi toite nendest valmistada saab. Miks sa küll varem nende peale pole tulnud – tegemist on uue ja tervisliku maitsete maailmaga!

Sööd ka väljes käies tervislikumalt. Kui oled otsustanud taimetoitlaseks hakata, saab restoranide külastamine hoopis uue tähenduse. Kui muidu on tundunud restoranide menüüd lõputult pikad, siis ole nüüd valmis selleks, et tihti on valikuid vaid mõned üksikud. Õnneks on üha enam restorane, mis ongi taimse toidu pakkumisele spetsialiseerunud.

Hoiad raha kokku. Kui sa just igapäevaselt veganrestoranides ei lõunata, siis küllap märkad õige pea, et taimetoitlasena hoiad kõikvõimalike lihasaaduste pealt oluliselt raha kokku. Ja selle eest võid endale näiteks spordiklubi kinkekaardi osta (mis siiani veidi liiga kallis tundus).

Muutud sotsiaalsemaks. Inimesed hakkavad su menüü vastu huvi tundma. Mida sa siis sööd?! Seda küsimust hakkavad küsima nii su sõbrad, sugulased kui kolleegid. Ja kust sa oma valgud siis kätte saad, kui sa liha ei söö? Üks võimalik vastusevariant – suures tassitäies kanaliha tükkides sisaldub 38 grammi valku. Samas koguses kikerhernestes aga 39… Leiad kindlasti ka uusi sõpru. Tee katse – ka pelgalt paarist nädalast lihast loobumisest piisab, et leida uusi sõpru ja tuttavaid. Enne kui arugi saad, vahetad teiste taimetoitlastega toidunippe ja veelgi enam, muutud ka ise teistele tervislikuma elu inspiratsiooniallikaks!

Allikas: Pure Wow