Värve sooviks tänavatel rohkem näha ka Thea Pilvet-Martinson. “Moepilt võiks ikka lõbusam ja vabam olla, heledamaid ja rõõmsamaid toone võiks juurde lisanduda. Jalanõude trendides on praegu nii palju uuendusi, mis rikastaks tänavapilti.”

Moenädalal esmakordselt osalenud Maria Tammeorg ütleb, et siinne tänavapilt on aastatega tublisti paremaks muutunud ja selle põhjusteks peab ta üha täienevat moekaupade valikut kauplustes ja ka üldist moeteadlikkuse kasvu. “Minu soovitus on alati jääda iseendaks, kujundada välja oma stiil ja mitte alati traditsioone järgida. Võiks julgelt erinevaid stiile miksida ja uutest trendidest mõned esemed välja noppida ja need juba olemasolevaga sobitada,” annab ta stiilinõu.

Suurimad moevead

Mille vastu siis eestlased rohkem eksivad? Thea toob välja mitmeid aspekte – moeesemete puhul mainib ta jalanõude ja ehete ebasobivaid valikuid. Aga mitte ainult. Eestlased on tema sõnul siiani hirmul ja kammitsais, mis ei lase elust rõõmu tunda ja loomulikult avaldub see ka moepildis. Samuti napib meil moekunstiku sõnul eneseusku.


Acne sportlikud kevadsaapad. Foto: Bulls

Mariale on silma jäänud, et inimesed kannavad vales suurusnumbris rõivaid ja ei oska rõhutada keha neid osi, mille üle uhkust tuntakse, teisalt jälle ei teata, kuidas varjata väikeseid iluvigu. “Samuti ei tähenda liiga avar dekoltee ning väga liibuv ja napp rõivas, et ollakse veetlev ja stiilne.”

Aldo toob ühe probleemkohana välja riietumise pidulikel üritustel. “Siiani otsustatakse minna pidulikele üritustele igapäevastes riietes, kartes end liialt üles lüüa. Mänguline reegel on selle kohta hoopis see, et kui ilmud tavalisel päeval ilusas kleidis kontorisse, siis saad komplimente ja kui lähed pidulikule sündmusele kontorikostüümis, siis võid end küll nii turvaliselt tunda, kuid kahjuks tundub ka kogu sündmus igav – riietus võib meeleolu muuta!”

Kevadel domineerigu kärtsud värvid

Kevade saabudes ei saa jätta moekunstnikelt küsimata just praegu kõige olulisemate moesuundade kohta. Mida kanda sel kevadel? Selle kevade mood on väga mitmekülgne, väidab Thea. “Inspiratsiooni on ammutatud tänavamoest, ajaloost, denimist, seda kõike aga võib käsitleda nii lakooniliselt kui ka hoopis rikkalikult või teha seda kõike koos. Värvid, mida silmas pidada, võiksid olla valge ja sinine. Suvel üllatab moepilt tuhadetes toonides lillemustritega ning romantikaga.


Dolce & Gabbana tõlgendus trendikast lillemustrist. Foto: Bulls

“Nagu igal kevadel, nii ka sellel – ikka värvid, värvid! Sel kevadel on värvid küll teistsugused ehk et ei mingit uimerdavat pastelli, ikka korralik annus leekivpunast, kuldkollast, eresinist ja briljantrohelist,” vihjab Aldo.

“Minu käest vist ei saa seda küsida, sest vastan alati, et midagi õrna ja naiselikku, rõhutagem iga päev naiseks olemise eeliseid: pitsid, satsid, kontsad, kotid, ehted, lõhnad… See ongi kevad,” ütleb Maria ja lisab, et Eesti naine teab väga hästi, kuidas ja millal olla naiselik. “Minu enda igapäevased rõivad on teksad ja tennised, kuid naiselikkust lisan soengu, meigi ja ehetega sinna juurde.” Jah, kõik ongi lubatud!

Allikas: Laupäevaleht LP