Kui sul on ovaalne näokuju

Palju õnne, oled üks nendest õnnelikest, kellele sobivad väga erinevad mütsid – proovi erinevaid tutimütse, kaabusid-kübaraid ja barette. Või kanna vastavalt riietusele ja olukorrale kõike kordamööda. Jälgi, et mütsi (kehtib kõikide mütside kohta) see osa, mis su pea ümber on, ei oleks sinu põsesarnadest kitsam – seda põhimõtet võiksid alati meeles pidada.

Kui sul on ümmargune näokuju

Ümmarguse näokujuga inimesed võiksid vältida lillepoti-kujulisi mütse, mis rõhutavad ümmargust näokuju visuaalselt veelgi. Kui kannad kübarat, siis see võiks olla peas nurga all, mitte otse. Ümmargusele näokujule sobivad ka asümmeetriliste lõigetega mütsid. Kaabude ja kübarate puhul ei tohiks mütsi osa, mis on sinu pea ümber, olla kitsam kui sinu nägu.

Kui sul on kolmnurkse kujuga nägu

Kolmnurkse näo puhul kehtivad samad soovitused, mis ovaalse näokujugi puhul – sobivad praktiliselt kõik peakatted. Kaabu või kübara puhul võiks peakate ulatuda kulmude kohale. Sarnaselt eelnevalt mainitud näokujudele peaks ka kolmnurkse näo puhul silmas pidama, et mütsi see osa, mis on pea ümber, ei tohiks olla põsesarnadest kitsam.

Kui sul on nelinurkse kujuga nägu

Eelistad kübaraid ja kaabusid? Kui su nägu meenutab nelinurka, siis ära pane neid otse pähe, vaid kalluta kergelt kas taha- või ettepoole või hoopis küljele. Samuti proovi peakatteid kanda koos piklike kõrvarõngastega, mis muudavad näo ja kaela visuaalselt pikemaks ja peenemaks. Ka sulle sobivad asümmeetrilise kujuga mütsid.

Kui sul on piklik nägu

Väldi peakatteid, mis on pikliku kujuga – sellised peakatted rõhutavad su piklikku näokuju veelgi. Kui sa pole siiani kübaraid proovinud, siis tea, et laia äärega kübar "pehmendab" suurepäraselt piklikku näokuju.