Plussid

Saad sellega kohe hommikul ühele poole. Kui teed hommikul vara trenni ära, on tõenäolisem, et sa ei vaju õhtul lihtsalt diivanile Netflixi vaatama ning teed kindlasti päeva trenni ära. Mida hilisem kellaaeg, seda suurem on tõenäosus, et midagi “tähtsamat” tuleb vahele ja pead trenni ära jätma.

Oled esimene. Mida varasemal kellaajal sa jõusaali jõuad, seda vähem on seal inimesi ja sul on mõnusam trenni teha. Säästa end inimestega täidetud riietusruumist ja jooksulindi järjekorrast ning mine juba hommikul vara trenni!

Magad paremini. Rääkides unekvaliteedist, võib intensiivne trenn hommikul sellele kasuks tulla. Pole midagi hullemat, kui pool ööd unetult lage vaadata – aita end ja asu juba hommikul vara kaloreid põletama!

Miinused

See tundub raske. Oi kui raske. Ära muretse, sa pole ainus, kes nii tunneb. Hommikused trennid tunduvad alati raskemad kui pärastlõunased kaloripõletused. Põhjus võib olla selles, et keha vajab ärkamiseks aega, lihased on pinges ja keha pole piisavalt soe. Siin aitab korralik soojendus. Proovi näiteks hommikusi joogatunde, et kehal lõdvestuda aidata ja valmista meel päevasteks seiklusteks ette.

Pärast tööd trenni

Plussid

Paindud paremini. Päeva jooksul on su lihased lõdvestunud ja keha on soojem, mistõttu paindud paremini ning vigastuste tekkimise oht on väiksem. Korralik soojendus on trenni tegemisel alati väga oluline olenemata, mis kell trenni teed, aga kui suundud trennisaali lõuna paiku, on sul juba edumaa.

Maksimaalne tulemus. Pärastlõunased trennid on tõhusamad ja annad endast tõenäoliselt maksimumi. Vastupidavus intensiivset trenni tehes on parem ja lõikad trennist rohkem kasu.

Miinused

Nägemist, happy hour! See võib tegelikult olla hoopis positiivne, aga veidi lõbutsemist kulub ka ära. Olgu selleks siis kokteiliga päikeseloojangu jälgime või ühine õhtusöök sõpradega, vahel tasub õhtune trenn hommikuse vastu vahetada.

Nüüd on sinu aeg otsustada: kas lähed hommikul trenni või hoopis pärast tööd?