See ei ole nii. Tegelikult on igal inimesel teatud arv rasvarakke, mis suurenevad või muutuvad väiksemaks – olenevalt sellest, kas võtad kaalus juurde või alla. Mis puudutab rasva söömist, siis eriti mono- ja polüküllastumata rasvhapete rikas toit aitab täiskõhutundel kauem püsida. Kokkuvõtteks sööd vähem ja see omakorda aitab hoopis kaalus alla võtta.

MÜÜT #2: Lihased kaaluvad rohkem kui rasv

Kilogramm on kilogramm. Lihaste ja rasva vahe mõõtmetes on see, et kilogramm rasva on mõõtmetelt suurem kui sama palju lihast – see selgitab fakti, miks sa näid toonuses lihastega väiksem (ja su riided istuvad paremini), kuigi kaalunumber võib olla sama või isegi suurem.

MÜÜT #3: Korraliku trenniga saad rasva lihasteks muuta

Lihas ja rasv on kaks erinevat asja. Et vormi saada, kombineeri kardiotreeningut (jooksmine, rattasõit) raskuste tõstmisega – nii põletad rasva ja arendad lihaseid samal ajal.

MÜÜT #4: Lihased muutuvad rasvaks

Hea uudis – sinu raskelt treenitud lihased ei muutu rasvaks, kui trennist veidi aega pausi pead. Kui trennipaus kujuneb aga liiga pikaks ja liigud ka muidu väga vähe (loe: ei kasuta oma lihaseid), hakkavad need üsna kiiresti kärbuma. See aga aeglustab muuhulgas organismi ainevahetust. Proovi vähemalt kaks korda nädalas poole tunni vältel jõutreeningut teha – külasta kas jõusaali või võimle kas või kodus. Nii hoiad oma lihased tugeva ja organismi tervena.

MÜÜT #5: Sa ei saa olla volüümikas ja vormis

Kuigi sööd korralikult, teed trenni ja sul on normis vererõhu-, kolesterooli- ja veresuhkrutase, võib sul siiski olla üleliigset keharasva. Ja tegelikult on sellise inimese tervis paremas seisus kui kellegi, kes on küll kõhn, kuid kelle organismi rasvasisaldus on tema keha kohta siiski tavatut kõrge. Tead ju küll ütlust, et raamatut ei hinnata selle kaane järgi…

MÜÜT #6: Saad mõjutada eri kehapiirkondade rasvasisaldust

Ainus viis kahandada keha rasvaprotsenti, on vähendada seda tervelt kehalt. Ainus viis rasvaprotsenti madalamaks saada on kulutada enam energiat kui endale sisse sööd. Me ei väsi seda kordamast.

MÜÜT #7: Mida väiksem rasvaprotsent kehal on, seda parem

Mitte alati. Inimorganism vajab korralikuks toimimiseks teatud rasvakogust. Normist madalam protsent võib varem või hiljem viia probleemideni, sh südame-veresoonkonna-, endokrinoloogiliste ja kesknärvisüsteemi haigusteni.