Kui küsida tema isiku ja tegelaskuju Maria vaheliste erinevuste kohta, sõnab näitlejanna, et osa on kergem mängida, kui otsida ühiseid jooni – see aitab rolli luua. “Me oleme mõlemad Kaljukitse tähtkujust ja püüdleme eesmärkide poole. Ka tema alustas karjääriredelil alt ja siht oli üleval mäe tipus, mille poole ta järjepidevalt kõndis,” toob Ingrid välja suurima ühise joone enda ja Maria vahel.

Sarjas saab Ingridit enamasti näha nahkriietes ja mootorratta seljas. Mis on aga tema enda esimene valik riietuse ja sõiduvahendi valimisel? Ingrid kostab salapäraselt muiates, et võib juhtuda, et varsti saab teda kiivrit ja nahkpükse kandmas näha mitte ainult teles.

Tema unistuste auto on hoopis vanakooli Jaguar. “Kui väike olin, siis vanaisal oli musta värvi Jaguar, see on jäänud mind lapsepõlvest kummitama ja olen seda kogu aeg ka endale tahtnud.” Jaguari roolis kujutleb näitlejanna end kandmas midagi kerget, õrna ja lendlevat. “Siis võib kleidiga olla.”

Ingrid Margus sarja “Lõks” esilinastusel romantilises NYMFi kleidis.

Loodust kahjustav mood

Rääkides Ingridi stiilieelistustest ja lemmikutest brändidest, ütleb naine, et püüab vältida kiirmoodi. “Selle tootmine on saastav. Indias ja Hiinas on võimalik trendivärvi ette ennustada selle järgi, mis värvi jõed seal on. Ja meie kanname neid asju! Pigem maksan rohkem ja kannan midagi kvaliteetsemat.”

Näitlejanna südame on võitnud kodumaised disainerid. Igapäevaselt eelistab ta kanda näiteks Reval Denim Guildis valmistatud rõivaid. Pikad, lendlevad ja naiselikud kleidid pärinevad NYMFi moemajast. Lemmikud õhtukleidid ja spordirõivad valmivad Amanjeda by Katrin Kuldma moemajas. Tihti leiab Ingrid end hoopis vintage-poodidest. “Sealt leiab ägedaid omanäolisi asju. Oma stiili ei saa mitte millegagi võrrelda.” Teda võlub see, kuidas asjad on Euroopa kaudu kodumaistesse poodidesse rännanud, neil on oma teekond ja elu. Kasutatud rõivaste energiat ja aurat ta ei karda. “Peegleid ja ehteid ma teise ringi poest ei ostaks. Usun, et nendesse jääb energiat, aga kübarate ja riiete puhul ma ei mõtle selle peale,” kostab näitlejanna, et peseb asjad hoolikalt läbi ning laeb nendesse uut energiat ja elu.

Kui rääkida trendimaailma vooludest, siis leiab naine, et igale riideesemele on oma kandja olemas. On vaid vaja panna sobima ja välja kanda. “Praegu on hästi populaarne teema helelilla, ma ise tunnen, et see on nii minu värv. Mulle jõhkralt meeldib!”

Teatri ja tele kooskõla

Teatriga on Ingrid tegelenud neli aastat ja lõpetab kohe lavakunstikooli. Filmitee nii pikk pole, aga paljudele on ta tuttav “Klassikokkutuleku” teisest osast. “Sarja “Lõks” esimeste osade filmimisega alustasime kaks aastat tagasi. Filmimise lõpetasime sügisel ning samal ajal olid Draamateatris proovid. Päevakava oli tihe – võttele tuli minna kella kuueks, kell 11–15 oli teatris proov ning sealt edasi kella üheni öösel taas võte. See oli eriti intensiivne aeg, aga tunnen, et kui olin hommikul võttel, siis oli teatris rohkem energiat ja jõudu asju katsetada. Need on küll erinevad, aga toetavad teineteist,” selgitab Ingrid, et väga keeruline on luua teleekraanil rolli, kui pole tearitausta. “Võttepäevad on segamini ning ei filmita niimoodi järjest nagu teles näha. Teatris aga tuleb roll kanda järjest algusest lõpuni ja sealt saab selle oskuse.”

Ingrid Margus kehastab telesarjas “Lõks” eneseteadlikku ja pühendunud naist, kes ei kohku väljakutsete ees ning töötab pühendunult eesmärkide nimel.

Ilu algab seestpoolt

Ingrid on kahtlemata üks ilusamaid näitlejannasid Eestis. Milline on aga tema silmis ilus naine? “Ilus naine on see, kes on enesekindel, soe, avatud ja naeratav. See ei ole kinni nukunäos. Võib-olla on naljakas, et ma seda ütlen – jääkuninganna tüüpi naisi on ilus vaadata, aga sa ei taha neid emmata,” usub näitlejanna, et soojus, enesekindlus ja teadlikkus on rohkem väärt ja ligitõmbavam kui lihtsalt ilus näolapp.

“Öeldakse, et tänulikkusega saab kõige kiiremini muuta tunnet, mis sul sees on. Sa ei saa olla korraga vihane, pahane, pettunud ja tänulik.” Tänulikkus tõstab energiat ja vibratsiooni. “Ütled endale, et mul on nii ilusad käed, aitäh selle eest. Tuleb leida üles see, mis on enda jaoks kõige ilusam ja toredam asi. Meis kõigis on see olemas, seda tuleb otsida.”

Igapäevaselt Ingrid palju meiki ei kanna. “Me kõik peseme, puhastame ja kreemitame end, aga ilu tuleb hoopis seestpoolt. Võime kõik süüa ja tarbida, mida soovime, aga mõistlikus koguses. Parim on end igapäevaselt turgutada tervislike toormahladega, mis annavad energiat ja jõudu. Silmad on klaarid, puhtad, säravad, väsimus kaob,” ütleb Ingrid. Kui oled väsinud, siis pole vahet, kui palju jumestuskreemi panna, seda on ikka näha.