- Kontuurimisel kasuta kindlasti meigipintsleid, sest sõrmedega modelleerides jääb tulemus ebaühtlane ja see võib lõppeda täieliku kaosega.

- Leia õiged pintslid, mis on nii päris karva sarnased kui võimalik, sest enamus sünteetilistest pintslitest on liialt tugevad. Õiged pintslid aga kannavad meigivahendit märksa paremini peale. Rob Scheppy ise kasutab brändi Tweezerman pintsleid.

- Kontuurimise põhilised sammud on rõhutamine, täiustamine ja varjutamine ehk esiletõstmine. Modelleerimiseks kasutatav värv peab olema toon või kaks sinu enda näotoonist tumedam. Esiletõstmisfaasis kasuta toon või kaks heledamat vahendit. Kõige olulisem osa on nende omavaheline hajutamine - heledast tumedate toonideni üleminek peab olema sujuv ning kuskil ei tohi olla näha kontuurimisel tekkinud jooni.

- Rõhutamis- ja täiustamisetapis ei ole tingimata tarvis järgida näo ülesehitust ja kuju, sest kontuurimise võlu seisnebki selles, et saad oma nägu ise modelleerida. See-eest tasub alustajal kindlasti esialgu omaenda näokuju järgida ning nii-öelda olemasoleva põhjal kontuurimist läbi viia. Vajaduse korral võib ajapikku modelleerimisega ka katsetama hakata, sest sellega on võimalik luua väga erinevaid look'e - kui sul on näiteks lai nina, saad varjutamisega ta kindlasti väiksemaks teha.

Rob Scheppy ütleb, et kontuurimistehnika ei olegi mõeldud kõigile, sest paljudel ei ole seda üldse tarvis. "Kõik saavad sellest kasu, kuid see ei tähenda, et sa peaksid oma näo kõik kümme piirkonda ümber kujundama. Keskendu sellele kindlale probleemile, mis sul on - kontuurimistehnika peab sõltuma konkreetsest kasutajast."

Kui sa pole veel päris kindel, et mis imeloom see modelleerimine täpselt on, siis vaata, kuidas õpetab selle tegemist ilublogija Liina Ütt:

Allikad: the Cut, YouTube