2. Arvad, et kaitsed end päikese eest, aga tegelikult ei tee seda. Liikudes tagasi eelmise punkti juurde – jumestustooted, milles sisaldub päikesekaitsefaktor, kaitsevad sind päikese vastu ainult siis, kui kasutad neid küllaldaselt (ja ei unusta seda ka oma kaelale kanda). Kui kuulud nende naiste hulka, kes jumestuskreemi vaid väga väikese piisana näole kannavad, siis tea, et isegi kui tootes sisaldub SPF-kaitse, peaksid siiski kasutama veel mõnd SPF-faktoriga toodet.

3. Pesed nägu pesukäsna, -kinda või -rätiga. See pole parim viis meigi, mustuse ja rasu eemaldamiseks näolt, kuna abivahend võib su õrna nahka kahjustada ja eemaldada sellelt kaitsva kihi, ütleb New Yorgi dermatoloog Mona Gohara. Kasuta näo puhastamiseks pesugeeli ja oma käsi.

4. Arvad, et toonik on kohustuslik hooldustoode. Kui sul ei ole aknet ja kasutad pehmet puhastustoodet, pole sul igapäevaseks kasutamiseks toonikut vaja. Toonikud puhastavad nahka ja vähendavad pooride nähtavust, kuid riskid oma näonaha ülekuivatamisega. Kui sul ei ole just rasust nahka, hoia näovett nendeks puhkudeks, kui mõni vistrik peaks end ootamatult ilmutama.

5. Hooldad oma nahka üle. Rasune nahk ei ole tingimata asi, mille vastu peaksid iga hinna eest võitlema. Dr Gohara ütleb, et teatud hulgal rasu on vajalik, et nahal säiliks loomulik kaitsekiht. Kui su näonähk “kisub” peale pesemist, on see selge märk, et oled nahka kaitsvat kihti kahjustanud. Kasuta näonaha puhastamisel alati õrnatoimelist puhastustoodet ja selle järgselt niisutavat kreemi.

6. Kasutad atsetooni baasil küünelakieemaldajat. Armastad üle kõige litterküünelakke, mida on väga raske küüntelt eemaldada? Atsetooni sisaldavad küünelakid teevad selle tegevuse küll lihtsaks, kuid küüned jäävad peale selle kasutamist kuivaks… Vali alati selline küünelakk, mis ei sisalda atsetooni.

7. Arvad, et silmakreem on kohustuslik ilutoode. Spetsiaalse silmakreemi kasutamises ei ole mitte midagi halba, kuid dr Wu sõnul ei ole see kohustuslik ilutoode. Kui su silmade ümber ei esine ärritust, võib seal kasutada ka tavalist päevakreemi.

8. Kasutad lõhnastatud ilutooteid. Sulle võib roosilõhn küll meeldida, kuid see ei tähenda, et see su pooridele meeldib. Dr Gohara sõnul tekitavad lõhnastatud tooted, isegi näiliselt looduslikud tooted, suure tõenäosusega nahaärritusi. “Lõhnaaine on number üks allergeen kosmeetikatööstuses,” ütleb dermatoloog Audrey Kunin. Dermatoloogid soovitavad kasutada lõhnaainete-, sulfaadi- ja parabeenivabu tooteid, mis ei ärrita nahka.

9. Kasutad vaid vananemisvastaseid puhastustooteid. Kas haarasid esimese kortsukese tekkides kohe vananemisvastase näopesugeeli järele? Tore, aga kahjuks ei ole ühelgi tootel võimekust aega tagasi keerata. “Puhastustoode on su näol vaid loetud sekundite jooksul ja ükski vananemisvastane toimeaine ei jõua nii lühikese aja jooksul mõjuma hakata,” ütleb Bostoni dermatoloog Ranella Hirsch. Küll aga tasub investeerida kvaliteetsesse vananemisvastasesse päeva- ja öökreemi.

10. Kasutad igapäevaselt tugevat juukselakki. See võib su juuksed küll paigal hoida, aga aja jooksul võid ka avastada, et su juuksed pole enam nii elujõulised kui varem. Tugev juukselakk sisaldab nimelt alkoholi, mis juukseid kuivatab. Lisaks, kui lakitatud juukseid lahti kammid, siis kisud välja liigselt juukseid. Otsi tugevale lakile leebemaid alternatiive (mida looduslikum toode, seda parem su juustele).

11. Lähed meigiga magama. Me ei väsi kordamast – meik tuleb alati enne voodisse pugemist maha võtta, sest nahk uueneb just öösel. Kui väsinud sa ka poleks, ära mine mitte kunagi puhastamata näoga magama.

Allikas: RD