Valmista söök mitmeks päevaks

Pärast väsitavat tööpäeva on tõesti raske kokkamiseks energiat leida. Võta selle asemel üks päev nädalas just selleks otstarbeks, eelistatavalt nädalavahetusel, ja valmista midagi igaks päevaks. Paki toit karpidesse ja paiguta külmkapi sügavamatesse soppidesse. Sel moel on sul kogu aeg kodus valmistatud tervislik toit käepärast, pead seda vaid soojendama.

Hoia tervislikud snäkid käeulatuses

Õhtupoolikul, lõuna- ja õhtusöögi vahel, tekib meil enamasti näljatunne. Eriti veel siis, kui pead terve päeva kontoris laua taga istuma. Kuna kõiksugused automaadid ja masinad, kust ebatervislikke snäkke osta saab, on sageli kõigest mõne sammu kaugusel, on nende võlule raske vastu panna. Et sellega siiski hakkama saada, hoia töölaual käeulatuses või kontori köögis kiudainete- ja valgurikkaid snäkke: puuvilju, pähkleid jms.

Kasuta MTC-d

MTC on lühend ingliskeelsest terminist medium chain triglycerides (eesti keeles keskmise ahelapikkusega triglütseriidid). Need unikaalsed rasvad mõjuvad vööpiirkonna polstrile laastavalt, sest vajavad seedimiseks vähem energiat ja ensüüme. MCT-d ei ladestu organismis, see põletatakse energiaks. Ainevahetus elavneb ja rasv „põleb“ juba siis, kui lisad pelgalt supilusikatäie MTC-d päevasesse toidukogusesse.

Hakka liigutama

Kui töö sunnib sind terve päeva laua taga istuma, kasuta aega targalt. Selle asemel, et liikumatult toolil konutada, tee jalgadega harjutusi. Siruta istudes üks jalg välja ja tõsta seda sirgena hoides 15 korda üles, samal ajal pinguta kõhu- ja reielihaseid. Korda teise jalaga. Ära unusta aeg-ajalt püsti tõusta ja natuke ringi jalutada, tee seda nii sageli kui võimalik. Võid minna kontorist välja, aga ka lihtsalt kolleegi laua juurde kõndida ja temaga paar sõna juttu puhuda või talle tere öelda.

Joo vett

Kindlasti oled korduvalt lugenud, et peaksid palju rohkem vett jooma. Selleks, kuidas su aju selle tähtsa tõe meelde saaks jätta, on hea võimalus. Kui jood enne iga söögikorda suure klassitäie vett, siis tuleta endale meelde, et see aitab kaalu langetada ja kaloreid põletada. Seega, kulista!

Söö valku

Vaheta hommikune saiake munade, lahja liha või kala vastu. Need kolm toitu sisaldavad palju rauda, D-vitamiini, oomega-3 rasvhappeid ja kasulikke aminohappeid, mis ainevahetuse hooga käima lükkavad.

Pildista toitu

Kui sa seda juba teed, siis lase edasi! Uuringud näitavad, et digitaalse fotoarhiivi pidamine sellest, mida sööd, on teadlikkuse kasvatamise seisukohast tulemuslikum kui söödu üleskirjutamine. Näitad endale niiviisi visuaalselt, mida suhu pistad.

Jaluta

Paljud naised väidavad, et igasse võimalikku kohta jalgsi minek hoiab neid vormis. Kui võimalik, jaluta tööle või tee lõunavaheajal väljas üks tiir. Põletad niiviisi treeningsaali külastamata päris palju kaloreid.

Treeni 15 minutit

Isegi siis, kui sa oled väga laisk, pole 15minutiline trenn sinu jaoks midagi ületamatut. See on tehtav! Proovi seda teha kaks korda nädalas ja sa oled kuu ajaga paremas vormis kui enne. Täiesti kindlasti! Ja kui sul tõesti kohe üldse aega pole, kasuta treenimiseks kahe seriaali vahelist pausi.

Allikas: Byrdie