Vectori kella kogemuse esmaseim emotsioon on aga hoopis see, et tegemist on eelkõige väga ilusa ja kvaliteetse kellaga, mis sobitub tervikusse nii smart casual’i kandes kui ka ülikonda selga pannes. Ekslusiivsuse tunde saab juba kellakarpi avades ja see ei jäta sind hiljemgi. Väga kaunilt disainitud kella metallkorpus (mis on väga korraliku veekindlusega) ja täisnahast kellarihm tekitasid igal sammul tunde kella väärtusest.

Teiseks avastasin, et pidevalt elektrooniliselt kättesaadav olles olen ma isegi vähem infoga koormatud. Nimelt annab Vectori kell sulle sissetulevast kõnest, SMSist või Skype’i teatest teada väikese värinaga käel ja saad pilku kellale heites kohe info kätte. Näiteks on see hea viis saada koosolekute keskel olulist infot ilma koosoleku läbiviimist segamata.

Lihtsalt töölaua taga istudes või autoroolis olles vähendab Vectori kell soovi asja eest teist taga nutitelefoni näppida.

Kella väga palju näppida ei saa (sel ei ole puutetundlikku ekraani), aga oluline info tuleb sealt kenasti kohale. Sõnumid, kalendrikirjed, Skype, BBC uudised ja tegelikult kogu muu info, mille oled push notification’iga oma telefoniekraanile tulema seadistanud.

Olgu täpsustuseks öeldud, et kella pealt kõnet vastu võtta ei saa, vaid lihtsalt näed (ja tunned väikest vibratsiooni käel), et kõne on sisse tulemas. Kohe kätt tõstes näed aktiivselt viimast sissetulnud teadet, kuid kui teatele ca minuti jooksul ei reageeri, saad neid pärast igal ajal kellal asuvate nuppude abil uuesti vaadata.

Kellale on võimalik seadistada e-kirjade tulek, kuid sellest võimalusest mina siiski loobusin.

Küll aga on kellal peal veel nii mõnigi vahva rakendus, mida selle kuu ajaga sai proovitud. Kuna mul on tihedalt reisimist nii Eesti-siseselt kui välismaal ja golfimaastikul opereerides on üks oluline tegur ilm, siis sai kellale peale pandud ilmateade, mis näitas mulle kellal kogu aeg Niitväljal valitsevat ilma. Selle suve puhul muidugi mitte just parim info, aga vajalik sellegi poolest.

Teine huvitav programm jälgis minu und. Nimelt on kell piisavalt tark, et saada aru uinumise ajast, ja suutis läbi öö jälgida minu unerütme. Nii oli näiteks päris hea planeerida järgmise hommiku tõusmisi, sest olles parasjagu vähem intensiivses unetsüklis, oli ärkamine vähem vaevaline. Unetsüklite ajad aga olid igal ööl suhteliselt sarnased.

Kindlasti tasub veel ära mainida selle kella uskumatult pikk patareiiga. Minul kulus täis patarei läbikulutamiseks kaks nädalat, seega kuu aja jooksul pidin kella laadima vaid kaks korda. Arvestades vajadust oma telefoni igal ööl laadida, on see uskumatult positiivne tulemus.
Kokkuvõttes on tegemist väga kauni kellaga, mis ühtlasi aitas minul oma päevasid sisukamalt planeerida ja vähendas nutitelefoni kasutust. Peaks vist jõuluvanale kirjutama.

NB! Vectori kellad on hetkel kõik 25 %-soodustusega müügil. Vaata täpsemalt SIIT.

Jaga
Kommentaarid