2. Hoia kaasaskantav plekieemaldi alati käepärast
Et jõuaksid pleki tekkimist ära hoida ning kiiresti reageerida, poeta käekotti üks kaasaskantav plekieemaldi või spetsiaalne puhastuslapp. Nii jõuad reageerida veel enne, kui plekk sinu valge riideeseme igaveseks ära rikub!

3. Tee tutvust pesuvalgendiga
Täienda oma puhastusvahendite riiulit pesuvalgendiga, kuid vali selline, mis ei oleks liialt tugev - vastasel juhul võib see rõivaid lõhkuda, eriti selliseid, mis ei ole 100% puuvillased. Õige pesuvalgendi kasutamine muudab aga näiteks teksamaterjali märksa kantavamaks, sest tulemuseks on see, et teksapüksid ei ole enam nii jäigad.

4. Väldi kuivati kasutamist
Valgetele esemetele mõjub kõige paremini värskes õhus kuivatamine, mistõttu tasub nende puhul kuivatit kindlasti vältida. Eriti tähtis on see just valgete teksapükste puhul, mille värv kuivatis tuhmuma kipub.

5. Kodune ja odav plekieemaldi
Plekieemaldeid on müügil palju, kuid kõige käepärasemaks vahendiks on küpsetuspulber. Näiteks toimib apteegis müüdav vesinikperoksiid ühes küpsetuspulbriga imehea plekieemaldina, eriti kui sul on kiire! Lisa poolele kruusile vesinikperoksiidile pool kruusitäit küpsetuspulbrit, sekka ka veidi vett ning kodune plekieemaldi ongi valmis.

6. Meigiplekid pluusikrael? Proovi seda!
Kui kasutad puuderkreemi, on parimaks abimeheks pluusikraele tekkinud plekkide eemaldamisel segu valgest veiniäädikast ja veest. Pane segu otse plekile ning lase sel korraks imenduda, kuid pea meeles, et plekki tuleb tupsutada, mitte hõõruda!

7. Plekieemaldus hambaharja abil
Hea vahend erinevate plekieemaldite pealekandmiseks on hambahari - selle harjased poevad riidekiudude vahele ning eemaldavad seega plekke tõhusamalt kui lapid. Seega hoia kodus varuks üks hambahari, mida spetsiaalselt puhastamiseks kasutad!

Millised nipid on sul endal varuks, mis aitavad valgeid riideid puhtana hoida ja plekke kõige tõhusamalt eemaldada?

Allikas: NY Magazine