Kahused juuksed teevad muret? Kõigepealt lõpeta puuvillaste rätikute kasutamine. Nimelt kanduvad puuvillakiud rätikust juustesse – tulemuseks on veelgi kahusemad juuksed. Vaheta puuvillast rätikud hoopis mikrofiiber-kangast rätikute vastu, mil on sile pealispind ja mis on hea niiskusimavusega.

Vali šampoon, mis sisaldab niisutavaid õlisid ja võisid, mis pakuvad enne duši alt väljumist su juustele piisavalt niisutust. Ja ära unusta ka peanaha loomulikku niisutusvõimet – ära kasuta šampooni tihedamalt kui kolm korda nädalas.

Palsam argaania- ja roosiõlidega Oriflame 7,90 €

Hoia juuksevärv kauem säravana

Kuum vesi on su värske juuksevärvi suurim vaenlane, muutes selle tuhmiks ja kuivatades lisaks ka juukseid. Keera seega juukseid pestes vesi jahedamaks või kui sa ei suuda kuumast dušist loobuda, kasuta vannimütsi, kuni oled šampoonitamiseks valmis. Juukseid palsamist loputades keera vesi jahedamaks ja loputa juukseid sellega vähemalt 10 sekundi jooksul – kui juuksekutiikulid külma vee toimel sulguvad, peegeldavad juuksed ka valgust. Su juuksed on tõeliselt säravad!

Hoidu sulfaate sisaldavatest šampoonidest, kuna need muudavad juuksevärvi kiirelt tuhmiks. Särava tooni kauemaks püsimiseks eelista niisutavate õlide ja UV-kaitsega šampoone.

Pehmendava ja läiget andva sidrunõliga šampoon LUSH 7,50 €


Lisa ekstrakohevust

Kes ütles sulle, et kohevate juuste saavutamiseks tuleks palsami kasutamist vältida? Õhukeste juuste omanikud vajavad seda enim, kuid kasutavad palsamit just kõige vähem. Miks peaksid kindlasti palsamit kasutama? Kui sul on õhukesed juuksed, siis kasutad kindlasti rohkem igasuguseid juuksehooldusvahendeid ja töötled juukseid ka erinevate kuumade vahenditega (föön, lokitangid, sirgendajad). Paraku kahjustavad kõik need tegevused juukseid ja just palsam pakub juustele hädavajalikku kosutust.

Kasuta šampoone ja palsameid, mis ongi mõeldud volüümi lisamiseks – need on kergema koostisega, kuid kaitsevad siiski sinu juukseid. Aja segamini ka šampooni ja palsami kasutamise järjekord – kasuta kõigepealt palsamit ja alles seejärel šampooni. Nii on su juuksed volüümi saavutamiseks tõeliselt valmis!

Juukseid elavdav ja läiget ning kohevust lisav šampoon MĀDARA 14,55 €

Turguta juuksed uuele elule

Kui su juuksed on viibinud liiga pikki tunde värviprotseduuride keskel ja lokitangide vahel, ei piisa vaid heast šampoonist ja palsamist, et tekitatud kahjut korvata. Kasuta iga kord, kui pead pesed, juuksemaski. Jälgi, et hoiaksid seda peas umbes viis minutit.

Taastav säramask kahjustatud juustele Alfaparf 13,50 € tervisilu.ee