Mõned inimesed närivad stressiga küüsi, teised rebivad kaheks katkisi juukseotsi ja kolmandad kratsivad end. Selline harjumus võib aga viia tõsiste iluvigade tekkeni nagu kiilanemine või igavesed rmid. Inimesed teevad seda tihti alateadlikult ega suuda halba harjumust kontrollida. Proovi hoida stressipall käeulatuses või aeg-ajalt mediteerida ning kuula, mida su ema sulle tuhandeid kordi öelnud on – ära noki!

Stress võib juba olemasolevaid probleeme süvendada

Kui sul on nahaprobleemid nagu psoriaas või ekseem, võivad need süveneda, kui oled rohkem stressis. Seda võib põhjustada hormoon kortisool, mis mõjutab sinu immuunsüsteemi ja tekitada probleemse nahaga veelgi enam probleeme.

See võib su elu segama hakata

Kas sa oled üks neist inimestest, kes peitub koduseinte vahel, kui nahk pole kõige paremas korras? Tihti võib just probleemne nahk tekitada ärevushäireid ja sotsiaalset eemaldumist.

Oh, need kortsud

Mõned inimesed naeravad, et stress muudab neid vanemaks, aga sel on tegelikult tõsi taga. Stress mõjub halvasti rakkude DNAle ja mõjutada naharakkude vanust muutes naha väljanägemist vanemaks.

Halb magamisgraafik mõjub veelgi halvemini

Sa juba tead, et unel on väga suur roll sinu heaolule, aga tuleb välja, et vähene uni paistab välja ka sinu näonahalt. Paistes silmaalused, tumedad ringikesed ja vananemismärgid on kõik halva une füüsiline peegeldus. Planeeri oma elu nii, et saaksid igal ööl kaheksa tundi magada.

Sinu juuksed hakkavad välja kukkuma

Juuksed võivad stressi tõttu kaotada oma tavapärase kasvamismustri ja hakata välja langema. Mõned arstid arvavad, et kui su keha tunneb ärevushäire ees hirmu, võib juuste kasvatamine tunduda ebaoluline. Hea uudis on, et juuksed kasvavad taas normaalses tempos edasi, kui aeg muutub rahulikumaks.

Allikas: Well And Good