Käsitööehete rafineeritumat ja elegantsemat stiili esindab Jana Soans, kelle art deco stiilis ehted on oma teostuselt filigraansed – hõbetatud allergiavaba metallipits on sobitatud sumedates toonides Swarovski kristallidega. Silma jäi väga kaunis juukseehe, mis eriti pikkade kiharate omanikele ideaalselt sobib ja välimuse hetkega elegantseks muudab.

Omanäolist stiili esindab Emma Leppermann, kelle põneva nime taha koonduvad tegelikult kunstnikud Merle Suurkask, Liisa Kallam ja Mae Kivilo, aeg-ajalt ka Jaana Jüris ning Kairi Mändla. Leidin nende loomingust kõigepealt laheda mütsi Amelia, mis inspireeritud esimesena üle Atlandi lennanud naispiloot Amelia Mary Earhartist. Aga kuna tänane lugu on eeskätt ehetest, siis vaatasin edasi ja silma jäi ägedalt omanäoline kaelaehe, mis tehtud tervest ruutmeetrist värvitud ja kokkukortsutatud siidist ning vilditud värvipallidest. Sobib kanda pika kaelaehte, väikese pärlikee või ka siidsallina, kuna on „trikiga“ ehk käib trukiga kokku ja lahku. Sellise detailiga juba märkamatuks ei jää!

Veel üks ehtelooja, kes mulle taas – rääkisime kord varem tema tehtud käsitöökottidest – silma jäi, on Anna, kelle Freya aksessuaaride lehelt leiab armsaid juukseehteid ja prosse, mis tehtud valdavalt ilupaelast ja pärlitest. Väga ilusa komplekti saab näiteks samasuguse peavõru ja prossi kombineerimisel: rohkem ehteid üks efektne look ei vajagi.