Eestist Londonisse

Eestis töötades tegi Soonik-Käärmann pesu vaid moeetendusteks. "Ma teadsin, et kui tahan seda teha ka ärina, mitte ainult hobina, pean laia maailma minema. See on ju ikka nišiäri."

Naine sõitis Londonisse ning enne, kui pesubändi arendamisega pihta hakkas, soovis endale tõestada, et ta suudab ka teiste heaks töötada. "Tahtsin saada kinnitust, et see ei ole ainult minu ego, kes tahab "ise" asju teha. Nii käisin Londonis koolis, töötasin kahes pesufirmas, paralleelselt arendasin ideid ja tegin show'sid, kuni ühel päeval tundsin, et aeg on küps. Siis olin juba neli aastat Londonis elanud, aasta siis oli 2009."

Hetkel kuulub Kriss Soonik Lingerie meeskonda kolm inimest – peale disaineri ka tootmis- ning turundusjuhid. Tihedat koostööd tehakse tootjate, agentide ja pressiagentuuriga Londonis.

Pesubrändi tooted on täna saadaval 15 riigis ja 40 luksuspesu- ja ja moebutiigis. Hiljuti alustati ka New Yorgi Opening Ceremony kaupluses. Kuidas on seal läinud? "Meid on väga hästi vastu võetud. On suur au olla üks väheseid pesubrände nende tootevalikus ning olla kõrvuti selliste tuntud moemärkidega nagu Alexander Wang, Kenzo ning Calvin Klein."

Väljakutsed

Kriss Soonik-Käärmann peab enda järgmiseks väljakutseks ületada barjäärid ja tõestada, et pesubränd on sobilik ka moepoodidesse. "Ma loodan, et esimesed, kes sellest ideest kõige paremini aru saavad, on jaapanlased," vihjab ta.

Disainist rääkides toob ta välja märksõnad "mugav", "seksikas" ja "lahe". "Mu hing tahab teha ikka rohkem lounge-tüüpi riideid ja tore on see, et meie lõpp-klientidele, kodulehe klientidele, see suund meeldib. Nüüd on vaja lihtsalt hulgikliendid samale lainele saada."

Lähedased toetavad ja inspireerivad

Disainer rõhutab, et viie aasta jooksul on teda kõige rohkem toetanud perekond, kelle heakskiit on sellise teekonna puhul olnud väga oluline. Ta toob välja ka sõbrannade tähtsuse: "Kuna me disainime ikka mõeldes naistele, siis sõbrannad on alati esimeseks vastukaja-allikaks. Eriti hakkavad ideed lendama väikse veiniklaasi taga. Ma usun, et muusaks võivad olla kõik naised. Naisi, kes üllatavad ja inspireerivad, on maailm täis ja neid on alati suur rõõm kohata ja tundma õppida."