Värvid ja mustrid
Hooaja lemmiktoonid on erksad sinised ja punased, mis koos moodustavad kontrastselt julgeid mustreid. Võib leida nii lillemotiive, ajaloohõngulisi mustreid kui ka rahvuslikke tikandeid. „Talv ei pea tähendama värvide kadumist kapinurka, sel aastal on hoopis vastupidi. Silmapaistva kombinatsiooni saamiseks asetatakse fuksiaroosa uhkelt litrite kõrvale, sinised kõrvutatakse punasega ja erksad mustrid samalaadsetega. Kui selline värvide ja mustrite mäng on kellelegi natuke liiast, siis pildilt ei ole kadunud ka klassikaline must, mida peomeelolus võiks katsetada koos kuldse kumaga,“ täpsustas Britta Ratas. „Teiseks valdavaks suunaks on õrnad pastelsed toonid, mis on sulatanud moegeeniuste südamed ja võlunud talveks välja kommivärvid, mida oleme eelkõige harjunud nägema kevadeti. Nüüd pole probleem kanda heledaid toone ka pimedal ja külmal ajal, kus sügava musta kõrval on kübeke valgust justkui kingitus. Sel hooajal leiab moegurmaani talvisest garderoobist ka pehmeid taevakarva sinised ja puudriroosasid toone,“ lisas ta.

Tähelepanu detailidele
Pühademood paneb varasemast rohkem rõhku ka detailidele, mis asetsevad sageli ebatavalistes kohtades. „Disainerid on olnud sel hooajal eriti lahkes meeleolus ja puistanud pärlisära mitte ainult õhtukleitidele, vaid ka igapäevastele kudumitele, seelikutele, särkidele ja isegi kinganinadele,“ rõõmustas Britta Ratas. „Nii saab aastalõpumeeleolus võtta killukese glamuuri endaga kaasa ka argipäevategevustesse,“ lisas ta. Kingamoes valitsevad ühtviisi sõbralikult nii klassikaline kõrge konts kui ka meestemoest laenatud madalad kingad. Mugav madal king ei tähenda aga riietumises allaandmist, sest selle hooaja kõige trendikamad kingad on kaunistatud litrite-, pärlite- või kivikestega.

Meestele
Pidulikus meestemoes püsib sametine pintsak, mis jätab isegi teksadega igati viisaka ning piduliku mulje. „Mehed armastavad kanda teksapükse ja sel hooajal on see lubatud ka jõulupeol. Eriti kui pidulik sündmus leiab aset tööpäeva lõpus. Sellisel juhul tuleks teksadele lisada viisakas pintsak triiksärgi ja lipsuga,“ andis Britta Ratas nõu. Klassikalise musta ülikonna kõrvale on sel hooajal ilmunud ka vana hea ruudumuster, mis on kangapindadel vaid aimatav. Siluetid on modernselt kitsamad ja jälgivad kehajoont. „Hooaja stiilseim värvikaart meestemoes kõigub veinipunase, sügavsinise ja samblarohelise skaalal. Nende kõrvale on igati moodne lisada mustrilisi kangapindu ja väiksemaid detaile, näiteks kirju kikilips või rinnarätt.“