Igapäevased rõivad pidupäeval

Keegi ei eelda, et sul on garderoobis stangede kaupa pidulikke mantleid – kui eelistad igapäevaselt kvaliteetsest materjalist ülerõivaid, siis võid neis end rahulikult ka erilistel hetkedel enesekindlalt tunda.

Burberry sügis-talvises kollektsioonis oli arvukalt pööratud nahast jakke ja mantleid – aegumatu klassik, mida saad kanda aastast aastasse.


Foto: Bulls

Selle talve suureks trendiks üleriiete osas on värvid – Raivo Holmi vanaroosa mantel on hea näide, et pastelltoone saab edukalt lisaks kevadele ka talvel kanda!


Foto: Erlend Štaub/TFW

Pepe Jeansi kombinatsioon poolmantlist ja soojast talvejopest sobib vabama stiili austajatele. 199.-, Kaubamaja

Sulemantel on meie kliimas täiesti asendamatult praktiline – see hoiab keha soojas ja kuna mantel pole liiga puhvis, ei tundu ka liialt sportlikuna. Mosaic, 99,95

Kas su garderoobis on mõni selline mantel või kasukas, mida kannad väga harva – ainult siis, kui ees ootab midagi väga erilist? Luksuslik kasukas, poolvarrukatega mantel, millele saad juurde sobitada pikad nahkkindad või mõni Eesti moekunstniku loodud mantel kuuluvad just siia kategooriasse.

See mantel on sõna otseses mõttes helepunane luksus! Gucci saatuslik naine kannab punast punasel.


Foto: Bulls

Tekstiilidisaineri Mare Kelpmani uus villaste mantlite kollektsioon Sophy sündis arhitektuursete rütmide, ajalooliste tekstiilimustrite ja põhjamaise pakase sümbioosist. See on külma eest kaitsev kombinatsioon kunstist ja värvimängust. Mantlite 100% villane kangas on nagu paks, turvaline ja soe tekk, mille sisse talvel mähkuda. Kõlab hästi, kas pole?


Foto: Maiken Staak

Liivakarva klassik, mida saab ka igapäevaselt kanda, mõjub stiilsena hoolimata hooajast või kleiditrendidest. Ivo Nikkolo, 359.-

Kolmveerandvarrukatega poolmantlid nõuavad kindlasti läbimõeldud aksessuaare – sellise kerge mantliga võiks kanda kindlasti pikki kindaid. Hugo, 459.-, Kaubamaja

Paari ülerõiva abil saab ka kõige piduderohkema aastaaja kaunilt üle elada, kui kannad lihtsa mantliga hoolikalt valitud aksessuaare, mis mõjuksid ühtse tervikuna. Kübar või müts, sall, kindad, käekott, saapad ja ehk ka pross mantlirevääril torkavad sinu välimuse juures palju rohkem silma, kui arvata oskad. Proovi ise peegli ees järele – kanna sama mantliga oma igapäevaseid mütsi, salli ja kindaid ning vaheta need seejärel veidi erilisemate vastu. Kas näed vahet?

Emporio Armani minimalistliku mantli “äratab ellu” kohev kaelussall.


Foto: Bulls

Liivia Leškini stiilinäide – elegantselt üle pea heidetud sall on talvisel ajal lisaks sooja andjale ka suurepäraseks soengukaitsjaks!


Foto: Erlend Štaub/TFW

Praegu on kauplustes müügil laias valikus kaabusid ja kübaraid. Kui sobitad viimase isegi kõige lihtsama mantli juurde, on välimus hoobilt naiselikum ja elegantsem. Lindex, 29,95

Kunstkarusnahast salli võib ka kraeks sättida või kanda seda ka rõivaste peal. Zara, 59,95

Ka kindad võivad olla suurepärasteks pilgupüüdjateks – need Valentino kindad on selle heaks näiteks. 350.- (www.netaporter.com)


Allikas: Laupäevaleht LP