Kasuta retinoidi sisaldavat silmaümbrusekreemi. See A-vitamiini derivaat vähendab pigmentatsiooni ja suurendab naha kollageenisisaldust, muutes naha vähem läbipaistvaks – tumedad silmaalused muutuvad vähemmärgatavaks.

Ära retinoidi sisaldava kreemi kasutamisega üle pinguta, sellest võivad jääda silmade ümber punetavad ja kihilised “rõngad”, mis paranedes, eriti loomulikult tumedama nahaga inimestel, muutuvad halliks või pruuniks. Kasuta 0,02% retinoidisisaldusega kreemi, mis silmaümbruse õrna nahka ei ärrita.

Vali õrn meigieemaldusvahend, mis nahka ei ärrita.

Ära pese näonahka kuuma veega, see tekitab turseid ja rõhutab tumedaid silmaaluseid.

Kasuta meigivahendeid, mis sisaldavad helendavaid osakesi: arbutiin, goji-mahl, C-vitamiin ja margareetalilleekstrakt. Need mõjuvad pigmentatsiooni vähendavalt, kuid ei ärrita nahka.

Kui su silmad on paistes, vesised ja sügelevad allergia tõttu, tarvita antihistamiinikume.

Uuri professionaalse laserravi võimaluste kohta.

Kasuta kreemjat peitepulka, mis katab paremini kui vedelama konsistentsiga kreem. Otsi selline toode, mis sulle sobib. Õiget värvi vali eriti hoolikalt. Kasuta peitepulka õhukese kihina, kanna väike kogus sõrmeotsale, pühi liigne ära ja tupsuta sõrmega silmaaluseid. Ära unusta tupsutada silma sisenurka.

Ka parim peitevahend võib päeva jooksul „kortsuliseks“ muutuda. Tupsuta silmaümbrusi aeg-ajalt sõrmedega üle, hea on seda teha väikese koguse silmaümbruskreemiga.

Kui peitepulk ei aita, on ainsaks võimaluseks tumedaid silmaaluseid kiiresti peita kasutades virsikuvärvi kreemialust korrektorit. Kanna see nahale niiske meigikäsnaga ja seejärel kata peitepulga või -kreemiga, mida tavaliselt kasutad.

Vali sobiv lauvärv. Ihuvärvi, nahast pisut tumedam kreemjas või pulbriline lauvärv paneb silmad särama.

Kooluta ripsmed ripsmekoolutajaga – paljud naised pole siiani avastanud selle “silmi avavat” toimet. Kasuta lainerina pehmet virsikukarva silmapliiatsit, see neutraliseerib efektiivselt tumedad ja punakad toonid.

Allikas: Allure