- Ära pihusta endale parfüümi või muid spreisid samal ajal, kui kullatud ehteid kannad. Haara ehete järele alles siis, kui oled parfüümi juba nahale piserdanud. Nii ei puutu vedelikus sisalduvad kemikaalid ehete metallainetega liigselt kokku.

- Oota, kuni sinu kehakreem või -losjoon on täielikult nahka imendunud ja alles siis ehi end kullatud sõrmuste, kaelakeede või käevõrudega.

- Mõned ained nagu näiteks erinevad õlid, küünelakk, küünelakieemaldaja, kloor ja parfüümid reageerivad metallide/kullatud ehetega, põhjustades nende kiire tuhmumise. See puudutab ka higi. Seega võta oma kullatud ehted kindlasti enne trenni minekut ära. Eemalda kõik ehted kindlasti ka enne basseini minekut.

- Puhasta pärast iga kasutuskorda oma kullatud ehteid õrnalt vatitikuga või väga pehme riidega, et eemaldada neile kogunenud tolm ja mustus. Kui hõõrud kullaga kaetud ehteid õrnalt pehme riidega, aitad säilitada ka nende sära.

- Kui sinu ehe vajab põhjalikumat puhastust, võid kasutada ka sooja seebivett. Leota ehet vees mõned minutit ja võid seda seejärel õrnalt hõõruda ka pehme harjaga. Hoia aga eemale konkreetsetest ehete puhastajatest ja antibakteriaalsetest seepidest, milles võivad sisalduda ained, mis kullaga kaetud ehet kiiremini kulutavad.

- Selleks, et kriimustusi vältida, mässi ehe pärast puhastamist pehmesse riidesse või hoiusta seda ehtekarbis, kus see ei puutu kokku teiste ehetega.

Allikas: One Necklace