Samm 1: Mis on sinu näo kõige laiem osa?
Kõik on võrdne. Kui sinu lauba laius, põsesarnad ja lõug on võrdse laiusega, võib sul olla kandiline, ümar või ovaalne näokuju. Loe edasi sammu 2, et saada teada rohkem.
Laup. Kui sinu näo kõige laiem osa on laup ning sealt allapoole läheb nägu lõuani järjest kitsamaks, on sul südamekujuline nägu. Mõnel juhul on see tuntud ka kui tagurpidise kolmnurga kuju.
Põsesarnad. Sul on rombikujuline nägu, kui põsesarnad on sinu näo kõige laiemaks osaks.
Lõug. Kui kõige laiemaks osaks on lõug, on tegemist kolmnurkse näokujuga.

Samm 2: Missugune on sinu lõua kuju?
Ümar. Nii ovaalse kui ka ümara näokujuga inimestel ongi (vähemalt kergelt) ümar lõug.
Kandiline. Kui sul on tugev lõuajoon, võib sul olla kandiline näokuju. Jah, sinu lõug võib siiski otsast kitsamaks muutuda, kuid selle nurk on siiski vähem konkreetne või lame. Pea aga meeles: ka rombi- ja kolmnurgakujulise näokuju puhul võib lõug olla kandiline.
Terav. Kui sinu lõug on konkreetne või isegi terav, siis võib sul olla südamekujuline nägu.

Samm 3: Kui pikk on sinu nägu?
Keskmine. Enamik näokujud on pigem pikad kui laiad. Joonista näiteks kujuteldav joon otse oma silmade alla (horisontaalselt kõrvast kõrvani) ja teine joon vertikaalselt alates lauba kohalt, läbi nina, lõuani. Sa peaksid avastama, et tekkinud jooned moodustavad risti ning joon, mis on tekkinud kõrvast kõrvani (laius) on kolmandiku võrra lühem kui pikkuse joon.
Lühike. Kui rist, mille eelneva punkti juures visuaalselt joonistasid, on võrdne, siis sul on ümar näokuju.
Pikk. Sul on piklik näokuju kui sinu näo alumine pool on ülemisest pikem. Pea silmas, et mitmed näokujud võivad olla piklikud, olenevalt proportsioonidest. Piklik ja samal ajal ka kandiline näokuju on tegelikkuses ristkülikukujuline.

Allikas: Allure