Ajakirja Allure poolt läbi viidud uuringust selgus, et 86 % naistes tundis end pärast lemmikilutoote kasutamist enesekindlamalt kui varem.

Pilk peeglisse

Kui peeglisse vaatad (või vaatad oma peegeldust nt klaasilt tšekid), lase pilguga üle neist kehaosadest, mis sulle meeldivad, soovitavad psühholoogid.

Kasuta fitness-rakendusi

Fitness-äpid ei mõõda vaid 10 000 sammu päevas – selgub, et need on ka enesekindluse kasvatamise juures olulised. Kanada McMasteri ülikoolis viidi läbi uuring, mille tulemusena selgus, et spordirakenduste kasutamine annab naistele tunde, et nad on midagi saavutanud. Ja see on enesekindluse kasvatamise üks põhimõtteid – tunne, et sa suudad midagi.

Mine jõusaali

Jõutreening teeb samuti su mina-pildile head, selgub Põhja-Illinoisi ülikoolis läbi viidud uuringust. Enesekindlust ei tõsta seejuures raskused ise, vaid tunne, mis valdab, kui jaksad kangile tõsta aina enam ja enam raskusi. Tubli!

Ära tee ennast ise maha

Lobisete sõbrannadega ja teie jutt läheb iseenesest teie “vigadele”? Tea, et see vähendab teie mõlema enesekindlust. Hoidu end ise maha tegememast ja kui keegi teine enda välimust kritiseerib, siis vaheta kiirelt jututeemat.

Võta endale rohkem aega

Kõige enesekindlamad inimesed teavad, kuidas olla õnnelik ja produktiivne… ka üksi! Tegevused, mida sa saad üksi teha – meditatsioon, matkamine, lugemine, spaa-päev – kasvatavad samuti su enesekindlust. Veelgi enam, saad seda aega ära kasutada, et saada oma mõtetes selgust ja teha uusi plaane. Dove'i poolt läbi viidud uuringust selgus, et 45% naistest tunnevad end kõige atraktiivsemalt just siis, kui tunnevad, et on oma eesmärgid ja plaanid ellu viinud.

Selg sirgeks, tüdruk!

Jah, su ema ei öelnud sulle seda niisama, pealegi, küürutamine pole vaid su rühile halb, vaid mõjutab ka su mina-pilti – mõistagi mitte positiivses suunas (seda kinnitavad ka teaduslikud uuringud). Seega, seisa ja istu sirgelt.

Allikas: Allure.com