Üks põhilisi erinevusi võrreldes eelnevate aastatega on see, et peakorraldajaid pole mitte üks, vaid hoopis neli, kellest igal ühel enda spetsiifiline vastutusvaldkond. „Oma panuse suursündmuse õnnestumiseks annavad EKA disaini-, arhitektuuri- , kunsti- ja moetudengid, kes on juba jaotunud erinevatesse meeskondadesse ja oma ülesannetesse täielikult sukeldunud,“ ütles üks peakorraldajatest Grete Nagel. „ERKI’ga ei ole varemalt meist keegi seotud olnud, kuid meil on suurepärased juhendajad, kes läbi terve protsessi meie kõrval seisavad,“ lisas ta.

Käesoleval aastal soovib ERKI Moeshow juhtida inimeste tähelepanu privaatsusele nii virtuaalses kui meid ümbritsevas maailmas. Turvaaugud, identiteedivargused, andmete kergekäeline jagamine - need on vaid mõned näited meid ümbritsevatest ohtudest, millele meeskond tähelepanu juhtida kavatseb.

Eesti Kunstiakadeemia rektor Mart Kalm sõnas, et ehkki Kunstiakadeemia nõukogudeaegne nimi ERKI hakkab unustuste hõlma vajuma ja vanematele generatsioonidele lisab see sündmusele vahva retronoodi, on tegu siiski täies elujõus üritusega. “Moeshow, mis algatati 1982. aastal Eesti NSV Riikliku Kunstiinstituudi tudengite poolt, on kujunenud oluliseks hüppelauaks kõigile noortele disaineritele. ERKI-st on saanud üks oodatumaid moesündmusi Eestis tänu moeloojate kastist välja mõtlemisele ja kasvavale professionaalsusele,” lisas Kalm.

ERKI Moeshow 2018 toimub 26. mail ning konkurss kavandite saatmiseks algab TÄNA, 5. märtsil. Tööd tuleb kohale tuua Eesti Kunstiakadeemia fuajees asuvasse valvelauda või saata need postiga aadressile Estonia pst 7. Konkursi tähtaeg on 28. märtsil kell 17:00.

Tutvu reglemendi ja lisainfoga SIIN.