RETSEPT | Organismi puhastav naadiomlett on maitsev ja valmib kiiresti


Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Võib kõlada uskumatult, kuid mitmed koduaias nuhtluseks olevad umbrohud võivad meie toidulauda oluliselt täiendada. Eestlastele ei ole naat ilutaim, vaid tüütu mururikkujast umbrohi. Kuid vähesed teavad, et juba keskajal oli see hinnatud toidu- ja ravimtaim imperaatorite toidulaual ja salajastes kloostriaedades.

Naat on vääriline vastane nn supertoitudele – see on eriti rikas E-vitamiini poolest, sisaldab rohkesti C-vitamiini, eeterlikke õlisid, antioksüdante, mineraalaineid ja kiudaineid, mis reguleerivad soolte ja südame tegevust. Naadil on ka kahjulikke sooltebaktereid hävitavaid ühendeid ja flavonoide, ehk taimseid pigmente, mida hinnatakse eeskätt nende põletiku-, allergia-, viiruste- ja vähivastase toime tõttu.

Naadist valmistatud toit on organismile kergesti omastatav ja puhastava toimega, samuti aitab tasakaalustada seedimisprotsesse. Naat aitab kehast välja viia jääkaineid, on eriti tõhus soolade väljauhtuja, sobib ka podagrahaigetele. Kevadiseks organismipuhastuseks sobib juua naaditeed, mis mõjub nahale hästi.

Naadiomlett kahele

Peotäis noori naadilehti
2 muna
6 keskmist šampinjoni
1 šalottsibul
50 ml mandlipiima
15 g riivjuustu
kirsstomateid
Himaalaja soola
musta pipart
2 sl oliiviõli

Valmistamisaeg 10 minutit.

Pese ja kuivata naat, tükelda peeneks. Klopi munad lahti, lisa mandlipiim, Himaalaja sool ja pipar. Haki šalottsibul, viiluta šampinjonid ning prae need kergelt oliiviõlis läbi. Pane pool naadikogust lahtiklopitud munasegusse ning vala pannile. Puista peale ülejäänud naat ning riivjuust. Küpseta keskmisel kuumusel ja serveeri kirsstomatitega.

Loe edasi naadi tervislike omaduste kohta, millistesse toitudesse veel naati lisada ja millal ei tasuks naati süüa: http://tervisliktoitumine.ee/organismi-puhastav-naadiomlett/

Allikas: tervisliktoitumine.ee

Kommenteeri!


Reklaam