Maasika rohkest rauasisaldusest on rahvasuus kujunenud lausa müüt. Soovitust, et söö palju maasikaid, siis on põsed punased ja veres rohkesti rauda, antakse edasi põlvkonnalt põlvkonnale. Selles maitsvas viljas on teisigi kasulikke mikroelemente, näiteks vaske, koobaltit, mangaani, tsinki ja joodi. Peale mikroelementide leidub maasikates aga ka palju vitamiine, sh B-rühma vitamiine (rohkelt foolhapet), E- ja K-vitamiini ning loomulikult C-vitamiini.

Maasika-tšiia puding, kahele

Vaja läheb:

1 banaan
200 g maasikaid
100 ml kookospiima
3 sl tšiiaseemneid
Serveerimiseks värskeid maasikaid või teisi värskeid marju
Valmistamisaeg 5 minutit + 4 tundi kuni üleöö külmikus

Tee nii:

Püreesta kannmikseris maasikad, banaan ja kookospiim. Sega sisse tšiiaseemned ning tõsta neljaks tunniks või ööks külmkappi valmima. Enne serveerimist lisa värskeid maasikaid või muud meelepärast.

Loe siit edasi maasikate ja tšiiaseemnete kasulike toimete kohta ja saa teada, kuidas tšiiaseemneid kunagi süüa ei tohiks: http://tervisliktoitumine.ee/maasika-tsiia-puding-mis-turgutab-immuunsusteemi/