Uuringus osalenud naistel, kes loobusid rinnahoidja kandmisest omal valikul, olid nibud seitse millimeetrit kõrgemal kui rinnahoidjakandjatel. Teadlase sõnul pärsivad rinnahoidjad vereringet ja muudavad rindade vormi aja jooksul halvemaks. Ka mõnede teiste teadlaste sõnul toodab organism nende noorte naiste rindadesse rohkem kollageeni, kes ei kanna rinnahoidjat – see seletab nibu kõrgemal asumist ja rindade suuremat elastsust.

Uuringust ilmnes, et rinnahoidja kandmine iseenesest ei ole parenda rindade tervist ega välimust. Samuti on rindade vereringe parem siis, kui rinnahoidjat parasjagu seljas pole. Selgus ka, et rinnahoidjata püsivad rinnad kauem pringimana. Ja muidugi, rinnahoidjata on lihtsalt mugavam olla – iga naine teab, mis tunne on õhtul rinnahoidjat seljast võtta.

Arusaadav, et üleöö rinnahoidjast loobumine ei tule paljude naiste jaoks kõne alla. Eriti, kui su rinnad on keskmisest suuremad – kuidagi on neid vaja ju toetada. Õnneks on alternatiive.

Bralette-rinnahoidja – sisuliselt on see nagu topp, aga täidab rinnahoidja funktsioone väga hästi, sarnanedes kergele trennirinnahoidjale. Bralette-tüüpi rinnahoidjat võib kanda tavalise rinnahoidja asemel, kuid see sobib pigem väiksema rinnaga naistele. Bralette'ide valik kauplustes on õnneks lai, seega peaks endale sobiva leidma iga naine.

Trikoo – täpselt nagu bralette-rinnahoidja, on ka trikoo hea lahendus hoidumaks tavalisest rinnahoidjast. Ka neid on mitmes erinevas valikus ja tüübis ja kindlasti on võimalik leida endale sobiv.

Sportrinnahoidja – (eelista siiski kergema toega versiooni!) on seljas sama mugav kui bralette, kuid hoiab ja toestab siiski piisavalt määral rinda. Selliste rinnahoidjate valik on kauplustes samuti väga lai.