Praegu trendikad

Pesumoes pööratakse praegu suurt tähelepanu kvaliteetsetele materjalidele, mis võimaldavad kauneid disainilahendusi, säilitades seejuures kandmismugavuse. “Peene töötlusega õrnad materjalid, erinevad pitsid, võrkkangad ja tikandid, mis on väga elastsed ja vastupidavad,” kirjeldab Ülla.

Ühe olulise trendisuunana toob ta välja just eespool mainitud “nähtamatu” pesu: “Õmblusteta, ihutooni, ideaalselt istuv – justkui teine nahk. Sinna suunda kuulub kindlasti ka aina täienev korrigeeriva pesu maailm.” Sellele trendile sekundeerib külluslikult kaunistatud pesu, mille rikkalikult dekoreeritud osad (näiteks õla- ja seljapaelad) ongi mõeldud riiete alt välja paistma. Ülla sõnul ei ole kuhugi kadunud ka naiselik, sensuaalne ja romantiline stiil, mille peamisteks märksõnadeks on pitsid, läbipaistvad detailid ja lillemustrid. Nagu moemaailmas üldiselt, on ka pesumoes viimasel ajal palju laene spordirõivastest.

Asendamatu pesutükk iga liibuva kleidi all. Change Lingerie.

Change'i klientide näitel ütleb ta, et Eesti naised eelistavad mugavaid, rindu kergelt toestavaid ja tõstvaid ning naiselikus stiilis rinnahoidjaid. “Samas on üks tõusev trend hoopis ilma polstrita õhukesed rinnahoidjad – kaunid pitsilised balconette-lõiked ja suuremat pehmet rinda tugevalt toestav full shaper lõige. Naised on meeldivalt üllatunud, avastades, kui tugevalt toestavad võivad olla imeilusad ja seksikad õhukesest materjalist rinnahoidjad. Ühtlasi mõjub ilma liigse polsterduseta büst loomulikumana.”

Pükste puhul on aina populaarsemad hipster-stringid, mille sääreosa on laiema lõikega. “Noorem sihtgrupp on avastanud ka uuesti tai-püksid ehk tavalise lõikega püksikud.”

<em>Hipster</em>-lõikelised stringid. Change Lingerie.

Tähelepanu materjalil

Pesu on mugav siis, kui selle materjal keha vastas tundub kandjale meeldiv ja mugav. “Väga palju sõltub kandja elustiilist, sellest, millist riietust eelistatakse kanda ja kuidas oma päevi veedetakse. Triiksärk ja pitspluus nõuavad ju hoopis teistsugust pesu kui T-särk või mugav kudum,” selgitab Ülla. Mugavus ei tähenda tänapäeval aga üksnes looduslikke materjale. “Erinevad töötlused muudavad ka sünteetilised materjalid pehmeks ja nahasõbralikuks. Sama kehtib pitside, paelade ja muude detailide kohta. Kindlasti on oluline, et kõik õmblused ja toestusdetailid oleksid korralikult polsterdatud. See on põhjus, miks tasub pesu puhul eelistada kiirmoele alati kvaliteeti pakkuvaid kaubamärke.”

Õrnad pastelltoonid ja pits - naiselik valik! Women'Secreti stiilinäide.

Korrigeeriv pesu on üha olulisem



Korrigeeriv pesu on muutumas järjest olulisemaks ja samas igapäevasemaks rõivaesemeks. “Ühest küljest on saanud sellest igapäevaselt kantav mugavustoode, mis on oma korrigeerivate omaduste juures ka kandjat kaunistav. Ehmatavad “vanaema püksid”, mis on tihked ja ebamugavad, on asendunud pealtnäha igati seksikate pesutükkidega. Üha enam on saadaval palju erinevaid variante lõigete, materjalide ja istuvuse koha pealt. Mida iganes vormida soovitakse: büsti, kõhtu, puusi, istmikku, reisi, käsivarsi ...”

Populaarsed on ka uuenduslikud lahendused, mis sobivad kõivõimalike paljastavate ja avarate lõigetega. “Näiteks ilma keha ümber oleva vööta rinnahoidjad, millel on ainult rindadele keebitavad korviosad. Ühtlasi kõikvõimalikud erinevad lõiked-kinnitused, mis võimaldavad kanda eriti avarat dekolteed või lahtise seljaosaga rõivaid. Pakume ka ekstra kinnitusi rinnahoidjatele – väga lihtne viis muuta oma tavaline rinnahoidja sobilikuks avarate lõigete alla.”

Ülla peab oluliseks tooteks kahepoolset teipi, mis hoiab riietuse ja kõik, mis seal all, delikaatselt paigal. “Ideaalne abiline avarate kaeluste, paljaste õlgade ja nööpidega pluuside puhul või ka lihtsalt rinnahoidjapaelade fikseerimiseks soovitud kohas.”

Kõige suurem viga

“Kõige suurem viga, mida naised rinnahoidja valikul teevad, on vale suuruse valimine. Mingil põhjusel kipuvad naised ennast liiga suureks mõtlema, eelistades liiga suure ümbermõõduga rinnahoidjat. Näen seda igapäevaselt oma töös – selja peal olev vööosa on mitu sentimeetrit ülespoole nihkunud. Sel juhul on ümbermõõt liiga suur ja selline rinnahoidja tegelikult rinda ei toesta,” selgitab Ülla.