Kuidas nahahooldusprotseduuri hinda määratakse?
Kui salongihoolduse broneerid, ei maksa sa vaid kasutatavate puhastustoodete, maskide ja seerumite eest. Hind peegeldab lisaks neile ka erinevate masinate ja tehnikate kasutamist ning samuti kosmeetiku professionaalsust. „Mina soovitaksin alati valida ühe konkreetse brändi hoolitsuse,“ sõnab Berthelot. „See võib teatud juhtudel küll veidi kallim olla, kuid tuleb pikemas perspektiivis rohkem kasuks, sest sinu nahk on saanud maksimaalselt parimal viisil väljatöötatud hoolduse.“ Lisaks saavad hoolitsuse hinna määramisel oluliseks ka salongi asukoht ning ajapikku ka maine ning kvaliteet.

Kas näohoolduses võiksid käia kõik?
Ükskõik, missuguses vanuses sa oled, kindlasti on olemas just sulle sobivaim hoolitsus. „25-aastaselt hakkavad nahas aeglustuma kollageeni ja elastiini tootmine, seega tegelikkuses võib nende tootmist ergutavaid hooldusi hakata tegema juba siis,“ soovitab Berthelot, kelle kliendid on nii aknega hädas noorukid kui üle 60-aastased. „Ma kolisin Prantsusmaalt USAsse 30 aastat tagasi ja minu kodumaal käisid kõik – kaasaarvatud mina ise – juba teismelisena regulaarselt näohooldustes.“ Kuigi kuulsuste puhul on lihtne arvata, miks nad oma näonahka investeerivad, – kõmufotograafid, punase vaiba üritused, fotosessioonid – kehtib tegelikult see reegel kõigile, et kaunis nahk on hea enesetunde üheks võtmeteguriks.

Hea näohooldusprotseduur sisaldab …
Salongi külastuse esimene samm on tavaliselt vestlus kosmeetikuga, et määrata, missugune on sinu nahatüüp ja selle mured. Ta tahab teada, missugune hooldus sobib sulle kõige paremini. Järgmiseks sammuks on tavaliselt kerge puhastus, millele järgneb koorimine ja seejärel põhjalikum pooride puhastamine vastavalt konkreetsele hoolitsusele ja sinu nahatüübile. Pärast sügavpuhastust kantakse tavaliselt näonahale mask, mis on samuti spetsiaalselt sobilik sinu nahatüübile. Selleks võib olla näiteks puhastav, rahustav või sügavuti toitev ja niisutav mask. Pärast selle eemaldamist on viimaseks sammuks niisutav seerum ja kreem, mis aitab nahal taastuda ning pikendab hooldusjärgset tulemust. Tere, ilus jume!

Missugust tulemust võid oodata?
Kui sinu protseduur sisaldas koorimist ja sügavuti puhastamist, on kerge punetus täielikult normaalne nähtus. See peaks aga kaduma umbes ühe tunni jooksul. Üldiselt peaksid märkama, et sinu näonahk on sile, pehme ja klaar. Kindlasti peaksid järgnevate päevate jooksul jätkama näonaha regulaarset puhastamist ja niisutamist, sest kuigi salongihooldus võib olla suur väljaminek, saad sellest maksimumi võtta, kuid sellesse panustamist ka koduse hooldusega jätkad. „Ma arvan, et oma elustiili ja väljanägemisse investeerimine on ülioluline, sest ilu, tervis ja enesega rahulolu algavad seestpoolt. Just seetõttu on tähtis lisaks heale nahahooldusele ka süüa nahale kasulikku toitu ning teha regulaarset trenni,“ toonitab Martyn.

Allikas: Fashionista